Wymienilem w moim golfie 1.4 1993 rok ABD czujnik temperatury poniewaz nie wlaczal sie pierwszy bieg wentylatora i silnik byl chlodzony dopiero przy temp. 108 stopni. Wymienilem go i problem pozostal taki sam.
Inny mechanik u ktorego wymienialem rozrzad sprawdzal robote poprzednika( zlecilem mu to). POwiedzial mi ze nie jest to nic zlego gdy silnik nadrzewa sie do takiej temperatury i osiaga ja tylko w krotkim odstepipe czasu.
Pytajac sie jak moge to zniwelowac powiedzial ze potrzebny jest zakup innego czujnika ktory wlacza wentylator juz przy 84*.
Czy mowil dobrze? JAki w takim razie ja posiadam czujnik?
Juz calkowicie tego nie rozumiem
Czujnik temperatury
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Czujnik temperatury
Ostatnio zmieniony czw wrz 27, 2007 21:27 przez Maximus, łącznie zmieniany 1 raz.
Niestety wszystkie czujniki zamienniki oszukują.Masz napewno zamiennik i załącz ci pierwszy bieg,ale na wskaźniku pokazuje te 108c.Kup sobie orginał za jakieś 80 90zeta wymień dodatkowo termostat na orginał ale moze byc tez wallera albo vernet i bedziesz miał problem z głowy.Przerabiałem to u siebie.teraz mam strzałeczke po zagrzaniu silnika 90c.Tylko kup termostat do ABD własnie on otwiera przy 84C.
opony to podstawa