![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Mała nieścisłość w mojej wypowiedzi. Mówiąc "wymieniałem" miałem na myśli "oddałem samochód do mechanika, żeby wymienił" więc nie wiem czy zrobił to dobrze.Paweł Marek pisze:pozwól się upewnić: napewno dobrze naciągnąłeś nowe łożyska?ddChavez pisze:Łożyska wymieniałem 4 tygodnie temu.
A jaka jest u ciebie sytuacja ze szczękami wszystko działa jak należy może szczęki hamulcowe nie odbijają tak jak należy i szumi- zobacz czy bęben się nie grzeje po przejechaniu się. Podnieś tył auta lewarkiem i zakręć kołem w powietrzu i słuchaj co szumi i przede wszystkim gdzie szumi.ddChavez pisze:wszedłem sobie w zakręt "na rękawie"
chodzi o to że nakrętka półosi (która "naciąga łożyska") musi mieć minimalny luz, dociągnięcie na chama=szybki koniec łożysk. No ale myślę że każdy mechanik to wie, więc pewnie coś z tymi hamulcamiddChavez pisze:jak wygląda wymiana łożysk,
Mam nadzieję, do tej pory miałem do niego zaufanie. Golf był u niego zawsze robiony i Nexia rodziców. Dzięki Panowie za pomoc. Punkciki lecą.Paweł Marek pisze:chodzi o to że nakrętka półosi (która "naciąga łożyska") musi mieć minimalny luz, dociągnięcie na chama=szybki koniec łożysk. No ale myślę że każdy mechanik to wie, więc pewnie coś z tymi hamulcamiddChavez pisze:jak wygląda wymiana łożysk,
Podobny motyw byl w audi 80 b3 szwagra. Wymienilem mu lozyska z tylu. Tak wyszlo ze z prawej zalozylem Ruville/Koyo, a z lewej FAG. Jednakowo nasmarowane, podobnie wyregulowany luz. Po 3 dniach dzwoni ze lewe kolo strasznie szumi. Przyjechal sprawdzilem - faktycznie szum jakby bylo uszkodzoneddChavez pisze:Najważniejsze pytania w temacieWykluczyłem szumienie opon bo jak zjechałem z asfaltu na szuter to szum nie zmienił się. Łożyska wymieniałem 4 tygodnie temu. To niemożliwe chyba żeby były aż tak słabe. Pamiętam, że raz jeden jedyny
wszedłem sobie w zakręt "na rękawie". Czy to mogło coś uszkodzić na tyle poważnie żeby powstał taki hałas?
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 66 gości