wymiana przedniej szyby
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
wymiana przedniej szyby
Przednia szyba w moim mk3 uległa zniszczeniu. Muszę ją wymienic ale nie wiem czy kupic używaną czy nową podróbkę. Ja osobiście wolałbym używaną vw ale koleś z serwisu zajmującego sie szybami samochodowymi powiedział mi: "nasze szyby są bardzo dobrej jakosci i dorównują oryginałom". Czy to prawda? Nie wiem. Jeszcze dochodzi kwestia wymiany szyby, sam za to sie nie wezmę. Tylko komu to oddac? Zawodowcom z wyżej wymienionego sewisu(koszt 100zł) czy zwykłemu mechanikowi(50zł) który wymienia szyby od czasu do czasu. Proszę o wasze opinie
Ostatnio zmieniony pn paź 01, 2007 09:39 przez pmatwijczyk, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Gadatliwa bestia
no właśnie za duzo???twardy pisze:ludzie co wy za duzo kasy macie , 1000 zl za wymiane szybyJa w swoim wymieniałem w serwisie VW w Katwicach za 1000 zł z robocizną.
Ja dzisiaj wymieniałem szybę i zapłaciłem 320zł z robocizna i szkód jakoś mi nie narobili.a to była firma właśnie zajmująca sie wymiana szyb.a te szyby w serwisie vw nie są nic lepsze i fachowcy tez nie są lepsi.ba oni maja te same szyby co serwisie vw.tylko ze serwis vw sobie dolicza kupę marży i wszystkiego innego blablabla
-
- Gadatliwa bestia
a co wy macie na myśli pisząc "oryginalne szyby" ?? heheh płacić 1000zł za szybe bo ma znaczek vw to dla mnie lekka przesada.
od kogo vw bierze szyby.... splintex??, sicursiv?? czym sie będzie różniła szyba ze znaczkiem vw w servisie , od szyby bez znaczka vw tej samej firmy ale w zakładzie wymieniającym szyby ?? skoro to takei samo szkło...
wczoraj wymieniałem szybe w Hondzie w specjalistycznym zakładzie dałem 450 zł mam gwarancje itp. i wziełem sobie "oryginalną" szybe montowaną fabrycznie w np. fordach - Pilkington - bo miala najlepszy zielony pasek ze wszystkich . i ma idealny odcień do pozostałych (mam zielone szyby) i jakoś nie widze różnicy. i co z tego ze robią ją w polsce...
od kogo vw bierze szyby.... splintex??, sicursiv?? czym sie będzie różniła szyba ze znaczkiem vw w servisie , od szyby bez znaczka vw tej samej firmy ale w zakładzie wymieniającym szyby ?? skoro to takei samo szkło...
wczoraj wymieniałem szybe w Hondzie w specjalistycznym zakładzie dałem 450 zł mam gwarancje itp. i wziełem sobie "oryginalną" szybe montowaną fabrycznie w np. fordach - Pilkington - bo miala najlepszy zielony pasek ze wszystkich . i ma idealny odcień do pozostałych (mam zielone szyby) i jakoś nie widze różnicy. i co z tego ze robią ją w polsce...
oj za tyle to wątpie. za tylę w wymianą to raczej dostaniesz jakiegoś autoglass jaan lub inny bezfirmowy wynalazek, które są dość miękkie (polecam nie używać skrobaczki w zimie, tylko odmrażacza i potem ścierki, a od wewnątrz wycierać naprawdę delikatnym materiałem) - wiem, bo niestety mam taką z konieczności - pękła mi szyba na drugim końcu kraju i nie było za bardzo wyboru w owej miejscowości...po ok. 16 miesiącach używania mimo zachowania środków ostrożności posiada sporo małych wypiaskowanych punktów oraz kilka brzydkich rysBaracus86 pisze:320zł z robocizna i szkód jakoś mi nie narobili.a to była firma właśnie zajmująca sie wymiana szyb.a te szyby w serwisie vw nie są nic lepsze i fachowcy tez nie są lepsi.ba oni maja te same szyby co serwisie vw
był mk3, jest prawie mk4
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
Mnie ta przyjemnośc kosztowała 400zl wraz z wymiana i rok gwarancjii na wymiane. Czysta szybka, zero rys. Super sie jezdzi w nocy gdy pada deszcz.
[b]Zdrowaś muzo, bitów pełna, bass z Tobą,
błogosławionaś Ty między gatunkami i błogosławiony
owoc żywota Twojego, DJ.
Święta Techniawo, Matko Trance'u, graj nade nami głuchymi,
teraz i w godzinę lotu naszego[/b]
błogosławionaś Ty między gatunkami i błogosławiony
owoc żywota Twojego, DJ.
Święta Techniawo, Matko Trance'u, graj nade nami głuchymi,
teraz i w godzinę lotu naszego[/b]
-
- Nowicjusz
- twardy
- Forum Master
- Kontakt:
troszke dużo ale jak nie masz wyboru to bież , zwruć uwage czy pod uszczelka nie ma rudej bo lubi tam sie zagniezdzic . Jesli sa jakieś poczatki korozji to od razu możesz zrobić.pmatwijczyk pisze:W warsztacie(Rzeszów) oferują mi szybę oryginał za 350zł i montaż za 100zł. Taniej oryginalnej chyba nie można kupic. Używanej szukałem w necie i w anonsach ale w Podkarpaciu ciężko coś znaleźć.
10mm+1,3bara=1VSTD :-)
-
- VW Baron
- Auto: Szukam... i NC700X
Nie wytrzymam.. co ma szyba do prolemow z silnikiem diesla? Tak ciezko regulamin przeczytac?
2004 - 2010 był MK3 Variant . . . od 2010 jest Variant służbowy . . .
Wykres 1Z seria + R
FAQ - Tempomat za grosze !!!
Wykres 1Z seria + R
FAQ - Tempomat za grosze !!!