Wymiana wahaczy - ktory wybrac?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Wymiana wahaczy - ktory wybrac?
Witam. Chcialbym wymienic cale wahacze ze sworzniami w moim mk3 bo strasznie sa juz wyrobione i w zwiazku z tym mam pytanko, chce zamowic je z allegro bo w sklepach nie ma kompletnych ( gumy wahacz i sworzen) a sa w czesciach , tak wiec kupowal z was ktos te z allegro ? np. http://moto.allegro.pl/item247826486_wa ... letny.html I jaka mam wybrac wersje ze sworzeniem 17 czy 19 mm ? mam golfa 3 1.8 aam
Ostatnio zmieniony wt paź 02, 2007 15:30 przez presario, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
wiesz mysle ze oni na allegro tez sprzedaja sam wachacz bez tych wszystkich rzeczy o ktorych piszesz. nie sugeruj sie zdjeciem. po za tym jesli bedziesz kupowal wachacz to musisz podac wszystkie dane samochodu i oni ci dobiora rocznikowo srednice sworznia.
wydaje mi sie ze 19 bo 17 bylo stosowane w golfach 2 do bodajze 1990 roku.
rada
takie rzeczy lepiej kupowac w sklepach gdzie mozna pogadac z ludkami poradzic sie.
powodzenia
wydaje mi sie ze 19 bo 17 bylo stosowane w golfach 2 do bodajze 1990 roku.
rada
takie rzeczy lepiej kupowac w sklepach gdzie mozna pogadac z ludkami poradzic sie.
powodzenia
mieszkam blisko rybnika dowiem sie co i jak jutro mogę tam skoczyć i dokładnie go obejrzec co to za materiał itp ty tylko dowiedz sie o adres dokładnie daj zanać na PW i wszystko będziesz wiedział ja nie zdąże teraz się dowiedzieć ide do pracy
Ostatnio zmieniony wt paź 02, 2007 16:12 przez dziejo, łącznie zmieniany 1 raz.
- Lukasz_mk2
- Forum Master
ja bym Ci racze radził kupić same sworznie i gumy i wklepać w stary wahacz. Sam niedawno kupowałem kompletny wahacz bo wydawało mi się że zaoszczędzę. Niestety wymieniłem go ze 3 miechy temu i jest znowu do wymiany a płaciłem za niego 112zł w sklepie. Lepiej kup porządne sworznie i gumy i "wklep" w stary wahacz naprawde przy naszych drogach to tego typu wahacze co pokazałeś nie nadają się do niczego
- Lukasz_mk2
- Forum Master
- daniel2505
- Użytkownik
- Kontakt:
Odpuść sobie to badziewie z kraju ludzi skośnookich. Dobry sworzeń to koszt ok 50zł a tutaj masz za komplet 85zł. Bez jaj. Lepiej daj golfa do warsztatu gdzie wymienia ci same gumy a wachacz będzie jak nowy (chyba ze ten masz zgięty albo coś). Rok temu zaraz po kupnie samochodu robiłem remont wachaczy i kosztowało mnie to niecałe 400zł z ustawieniem geometrii i chyba wymieniana była jedna końcówka dążka. Dziś po ponad 30kkm nic sią z zawiasem nie dzieje. Odradziłbym ci kupowanie tego szmelcu z Allegro ale zrobisz jak zechcesz.
[url=http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=123919/]Mój zielony VARIANT[/url]