Wskakuje na wysokie obroty
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Wskakuje na wysokie obroty
Witam
W czasie jazdy wszystko okej, buta ma i wogóle.
ale gdy tylko stanę np, na skrzyżowaniu czekając na zielone światło, wskakuje mi samoczynnie na 3 lub 4 tyś obrotów , jak przygazuję to wróci do 900 ale po kilku sekundach potrafi znowu wskoczyć. Każdy na skrzyżowniu patrzy się na mnie czego tak gazuję auto, a to nie ja.
Zastanawia mnie fakt, że dzieje się to co parę dni, czasami miesiąc jest dobrze, a czasami 3 dni po kolei tak mu się robi.
W czasie jazdy wszystko okej, buta ma i wogóle.
ale gdy tylko stanę np, na skrzyżowaniu czekając na zielone światło, wskakuje mi samoczynnie na 3 lub 4 tyś obrotów , jak przygazuję to wróci do 900 ale po kilku sekundach potrafi znowu wskoczyć. Każdy na skrzyżowniu patrzy się na mnie czego tak gazuję auto, a to nie ja.
Zastanawia mnie fakt, że dzieje się to co parę dni, czasami miesiąc jest dobrze, a czasami 3 dni po kolei tak mu się robi.
Re: Wskakuje na wysokie obroty
teraz już wiesz czemu do samochodów nie zakłada sie LPGExplorer! pisze:Każdy na skrzyżowniu patrzy się na mnie czego tak gazuję auto, a to nie ja.
a do kuchenek gazowych
remontuję, buduję łodzie, kajaki, canoe i jachty np. Mazurek650 -proszę pytać :)
Sharan - AFN
Sharan - AFN
Re: Wskakuje na wysokie obroty
No własnie nie wiem, wiem tylko że to co zwróciło mi się na gazie to pokryje koszty niemałej naprawy.RobertP pisze:teraz już wiesz czemu do samochodów nie zakłada sie LPG
a do kuchenek gazowych
Więc dzieje się to przy rozgrzanym silniku, tak od 70 stopni w zwyż na komputerze, ale chodzi o to że nie zawsze czasami gdzieś jadę i jest dobrze.Atomic10 pisze:Napisz dokładniej kiedy sie to dzieje jak jest zimny czy nie ma na to wpływu temperatura silnika....
Pozdrawiam
Zauważyłem też że tylko jak wcisnę sprzęgło , to tak się robi. czy może to być wina tej poklejonej rurki? może lewe powietrze?
Pojutrze ją wymienię i zobaczę czy coś o zmieni bo już ją zamówiłem
Pozdrawiam
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- Paweł Marek
- V.I.P.
jeśli gdziekolwiek tam jest nieszczelność to jak najbardziej, całą tą odmę obejrzyj dokładnie, są na allegro takie po jakieś 8 dych ewentualnie.Explorer! pisze:czy może to być wina tej poklejonej rurki?
Nad wydatkami na to auto na wyrost nie lamentuj , największy pech jaki mógł ci się zdarzyć to awaria przepływomierza.
Więc ja zrobiłbym tak: dokładnie wszędzie w dolocie szczelność posprawdzał, potem sprawdził czy klapka w przepływce chodzi bez ocierania (lubi skrzywić się po strzale gazu). Nawet w takim przypadku jest on do reanimacji. Jeśli nic nie znajdziesz sprawdź ustawienie rozrządu i kąt wyprzedzenia zapłonu. Ja miałem identyczne objawy po tym jak machnąłłem się o ząbek na pasku a potem wyregulowałem zapłon do tej pomyłki
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
własie też coś słyszałem że to może być coś z silniczkiem krokowym.
Za tą rurkę gumową zapłaciłem 65 złociszy ale trza wymienić.
Co do przepływomierz to fakt, wystrzał gazu uszkodził go nie do naprawy i pd 2 lat smigam na używce.
Dzięki za rady, jak się coś poprawi to się odezwę.
Pozdrawiam
[ Dodano: 07 Lis 2007 22:47 ]
Wymieniłem tą rurkę gumową, ale mam problem z ruszaniem na zimnym silniku, gdy dodaję gazu to jakby się dusił, dęba staje, nie ma siły i potrafi zgasnąć. po paru minutach, aż się silnik trochę rozgrzeje jest już dobrze.
co to może być? termostat?
Za tą rurkę gumową zapłaciłem 65 złociszy ale trza wymienić.
Co do przepływomierz to fakt, wystrzał gazu uszkodził go nie do naprawy i pd 2 lat smigam na używce.
Dzięki za rady, jak się coś poprawi to się odezwę.
Pozdrawiam
[ Dodano: 07 Lis 2007 22:47 ]
Wymieniłem tą rurkę gumową, ale mam problem z ruszaniem na zimnym silniku, gdy dodaję gazu to jakby się dusił, dęba staje, nie ma siły i potrafi zgasnąć. po paru minutach, aż się silnik trochę rozgrzeje jest już dobrze.
co to może być? termostat?