wymiana wentylatora chlodnicy w ABU

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
GrzesiekPL
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

wymiana wentylatora chlodnicy w ABU

Post autor: GrzesiekPL » śr lis 07, 2007 14:07

witam musz wymienic wentylator chlodnicy w golf 3 1,6 ABCU 93r. patnentu szkopy gorszego wymyslic nie mogli bo chyba trzeba demontowac caly przod i wyjac najpierw chlodnice i na koncu dopiero wentylator?? czy to prawda napiszcie jak przeprowadzi takowa wymiane wentylatora? :chytry:
Ostatnio zmieniony śr lis 07, 2007 14:24 przez GrzesiekPL, łącznie zmieniany 1 raz.

www.grzesieekPL.galeria.interia.pl

Afrodyzjusz
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: Afrodyzjusz » śr lis 07, 2007 19:58

GrzesiekPL, ano tak, ja w zeszłym tygodniu wymieniałem wentylator chłodnicy w 2E i demontowałem cały przód tzn.. gril, lampy, zderzak, wzmocnienie czołowe, odłączałem węże od chłodnicy, spuszczałem płyn. full roboty. Montaż co prawda banalny bo na trzech śrubach ale dużo zabawy z rozbieraniem i składaniem tego całego badziwia. Mnie to zajęło ok. 1,5h. Faktycznie patent jest ciulowy :chytry:
Powodzenia w montażu

afrodyzjusz

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » śr lis 07, 2007 20:11

W 2E nie trzeba odłączyć węży od chłodnicy, można ją odchylić od strony kierowcy w przód, i to wystarczy, więc o tyle roboty mniej że płynu nie trzeba zlewać, reszta jak wyżej opisał koega, do kitu krótko mówiąc

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

Awatar użytkownika
GrzesiekPL
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: GrzesiekPL » śr lis 07, 2007 20:19

wielkie dzięki aż wstd się przyznać do niemieckiej roboty :) wiec będe musiał się z tym zmierzyć za kilka dni wielkie dzięki myślę że w 2 godziny sie wyrobię :bigok:

www.grzesieekPL.galeria.interia.pl

Afrodyzjusz
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: Afrodyzjusz » czw lis 08, 2007 22:05

Paweł Marek, Dzięki za info, na drugi raz będe pamietał (oby to nie nastapiło za zybko ;) ) :helm:

afrodyzjusz

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”