pekniety blok silnika ???
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Mały gagatek
pekniety blok silnika ???
Co sie moglo stac
Po wymianie plynu chlodzacego na zimowy przejechalem sie autkiem, po zaparkowaniu chcialem sprawdzic jak chodzi silnik na benzynie, przelonczylem go przy dodaniu pedalu gazu na LPG ( wiem ze tak nie mozna ale inaczej zgaslby mi silnik ) no i cos strzelilo. wyszlem na zewnatrz auta i zobaczylem jak ciurkiem leci plyn z tylu bloku silnika. PS. mam juz zamowiona lawete dla jetty szkoda jej ale chyba juz jej czas nadszedl
Po wymianie plynu chlodzacego na zimowy przejechalem sie autkiem, po zaparkowaniu chcialem sprawdzic jak chodzi silnik na benzynie, przelonczylem go przy dodaniu pedalu gazu na LPG ( wiem ze tak nie mozna ale inaczej zgaslby mi silnik ) no i cos strzelilo. wyszlem na zewnatrz auta i zobaczylem jak ciurkiem leci plyn z tylu bloku silnika. PS. mam juz zamowiona lawete dla jetty szkoda jej ale chyba juz jej czas nadszedl
-
- Mały gagatek
-
- Mały gagatek
hmyyyyyyy juz kiedys wymienialem plyn ta metoda ( bylo wszystko ok ) ktora w tym roku zastosowalem mianowicie rozgrzalem silnik spuscilem wode z dolnego weza chlodnicy, zalozylem go spowrotem odczekalem z 5 min i zalalem go plynem ktory wczesniej trzymalem w ogrzewanym pomieszczeniu i po robocie ......... jak myslisz czy te 5 min to byl za krotki czas na ostygniecie silnika ???
Mario Olsztyn
-
- Mały gagatek
to przelaczenie z lpg na bp moze nie miec zadnego znaczenia, a 5 minut to faktycznie moze byc za malo czasu. Za pierwszym razem moglo sie udac tak wymienic i nic sie nie stalo ale za drugim jak widac cos jest nie tak. Jedynym wyjsciem jest znalezienie miejsca wycieku, moze to nie blok ani kolektor...
Ostatnio zmieniony czw lis 15, 2007 13:18 przez eidos, łącznie zmieniany 1 raz.
- flatron316
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Weźcie nie róbcie jaj.Jaki blok pękł???
I od czego niby? Nie ma takich różnic temperatur czas przy zlewaniu płynu -też silnik stygł a potem się pablohasan przejechał jak pisze to od czego niby ten blok miał pęknąc jak miał już silnik nagrzany.
Obejrzyj sobie przedewszystkim węże gumowe od płynu -te od mixera gazu też
I od czego niby? Nie ma takich różnic temperatur czas przy zlewaniu płynu -też silnik stygł a potem się pablohasan przejechał jak pisze to od czego niby ten blok miał pęknąc jak miał już silnik nagrzany.
Obejrzyj sobie przedewszystkim węże gumowe od płynu -te od mixera gazu też
-
- Mały gagatek