MKIII .......szyberdach ale konkretnie
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
MKIII .......szyberdach ale konkretnie
witam, ,
wczoraj wiziolem sie za skladanie szyberka ... dorobilem penkniety elemencik polaczony z linka i fajnie... na "sucho" tzn bez silniczka chodzi ... elegancko gora dol jedna i druga strona ... zaloze silniczek i co nastepuje ---> uchyla sie i zamyka , nastepnie wysowa sie ale juz jest problem aby lewa strona wrocila. Tzn rozlancza sie element z linka od sownicy ( nieznam fachowych nazw ) .
Wyjme silniczek , wyjme cala prowadnice zloze jeszcze raz i sie powtaza ---> bez silniczka super z pupa .
Jako fachowcy ktorzy bawili sie w naprawe daszku moze wiecie jaka jest przyczyna ......... bo mnie normalnie powoli zaczyna rozrywac
wczoraj wiziolem sie za skladanie szyberka ... dorobilem penkniety elemencik polaczony z linka i fajnie... na "sucho" tzn bez silniczka chodzi ... elegancko gora dol jedna i druga strona ... zaloze silniczek i co nastepuje ---> uchyla sie i zamyka , nastepnie wysowa sie ale juz jest problem aby lewa strona wrocila. Tzn rozlancza sie element z linka od sownicy ( nieznam fachowych nazw ) .
Wyjme silniczek , wyjme cala prowadnice zloze jeszcze raz i sie powtaza ---> bez silniczka super z pupa .
Jako fachowcy ktorzy bawili sie w naprawe daszku moze wiecie jaka jest przyczyna ......... bo mnie normalnie powoli zaczyna rozrywac
- achamerski
- Ma gadane
- Kontakt:
ja tez mialem ten problem. Masz prawdopodobnie tylny ślizg troche wykrzywiony i dlatego ta zapadka puszcza. Brakuje mi czasu, zeby dokonczyc naprawe, ale jak skoncze to postaram sie zamiescic pare fotek.
Ja też zacząłem od dorobienia tego pękniętego ślizgu z linką, ale niestety nic nie pomogło. Reszta usterki to tylny ślizg: wykrzywiona ośka na której jest osadzona zapadka. Poza tym ta zapadka posiada takie małe kółeczko i ono było popękane. Moim zdaniem to własnie spowodowało, ze pewnego dnia zapadka puscila i szyba gdy była pod dachem zaczela sie podnosic zamiast wysuwac. W moim przypadku powykrzywialo parę elementów i dopiero padł ślizg z linką.
Ja też zacząłem od dorobienia tego pękniętego ślizgu z linką, ale niestety nic nie pomogło. Reszta usterki to tylny ślizg: wykrzywiona ośka na której jest osadzona zapadka. Poza tym ta zapadka posiada takie małe kółeczko i ono było popękane. Moim zdaniem to własnie spowodowało, ze pewnego dnia zapadka puscila i szyba gdy była pod dachem zaczela sie podnosic zamiast wysuwac. W moim przypadku powykrzywialo parę elementów i dopiero padł ślizg z linką.
- achamerski
- Ma gadane
- Kontakt:
Mozna probować odgiąć tą ośkę na dół, ale koniecznie trzeba wyciągnąć ślizg z prowadnicy szyberdachu. Ja probowałem bez wyciągania i mi pękł. Musiałem kupić nowy. Jeśli chodzi o to kółeczko to dorobiłem na tokarce z tworzywa wykorzystywanego w kołach zębatych w sprzęcie AGD, wiec będzie na pewno chulać.
- achamerski
- Ma gadane
- Kontakt:
Re: MKIII .......szyberdach ale konkretnie
przyczyną jest to, że płetwa od prowadnicy może być ułąmana albo wygięta, to jest żeliwne i już raczej wyprostować się tego nie da - gołym okiem wygięcia nie jesteśćie zazwyczaj w stanie zobaczyć. Ja miałem to samo, przez pół dnia myślałem dlaczego się to rozłancza, aż pewien spec mnie świcił. U mnie w Poznaniu na Sycowkiej koloeś za naprawe bierze 150zł.MarioVR6 pisze:witam, ,
uchyla sie i zamyka , nastepnie wysowa sie ale juz jest problem aby lewa strona wrocila. Tzn rozlancza sie element z linka od sownicy ( nieznam fachowych nazw ) .
- tomek26106
- Użytkownik
- Kontakt: