podwyższenie zawieszenia
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- chabina
- Mały gagatek
- Kontakt:
podwyższenie zawieszenia
Witam
w moim golfie wlasnie musialem oddawac miske do spawania z powodu uderzenia o mulde na drodze i aby sie to nei powtórzyło chcialbym w jakis uniknąć tego w przyszłości a jak zdjąłem miske to widać bylo ze juz raz ktoś ją naprawiał
widzę ze ma on za niski i za ciezki przód i nie wiem za bardzo co z tym zrobic
mysle o 2 rzeczach
1. wyspawac jakąś osłone pod miskę bo nie ma żadnej a pod skrzynią jest stalowa osłona i zdaje egzamin dziwne ze pod miskę tez nie zrobili takiej.
Tyle że nie ma za bardzo jak tam zamocować tej osłony i byloby bardzo trudno cos tam wyrzeźbić
2.Jakoś podwyższyć zawieszenie z przodu zeby silnik poszedł parę centymetrów w górę i byloby po kłopocie
Tyle że nie wiem za bardzo w jaki sposób to podwyższyć może inne sprężyny??
Jest to mk4 TDI 130km tiptronic z 2001roku
Jak ktoś wie jak go podwyższyc to niech sie wypowie
Pozdro
w moim golfie wlasnie musialem oddawac miske do spawania z powodu uderzenia o mulde na drodze i aby sie to nei powtórzyło chcialbym w jakis uniknąć tego w przyszłości a jak zdjąłem miske to widać bylo ze juz raz ktoś ją naprawiał
widzę ze ma on za niski i za ciezki przód i nie wiem za bardzo co z tym zrobic
mysle o 2 rzeczach
1. wyspawac jakąś osłone pod miskę bo nie ma żadnej a pod skrzynią jest stalowa osłona i zdaje egzamin dziwne ze pod miskę tez nie zrobili takiej.
Tyle że nie ma za bardzo jak tam zamocować tej osłony i byloby bardzo trudno cos tam wyrzeźbić
2.Jakoś podwyższyć zawieszenie z przodu zeby silnik poszedł parę centymetrów w górę i byloby po kłopocie
Tyle że nie wiem za bardzo w jaki sposób to podwyższyć może inne sprężyny??
Jest to mk4 TDI 130km tiptronic z 2001roku
Jak ktoś wie jak go podwyższyc to niech sie wypowie
Pozdro
Ostatnio zmieniony wt lis 20, 2007 14:31 przez chabina, łącznie zmieniany 1 raz.
- chabina
- Mały gagatek
- Kontakt:
kolego valerio czy chodzi o takie kawalki twardej gumy które po prostu wkłada się między zwoje sprężyny, czy o jakies inne specjalne gumy? bo jeśli tak to chyba kiepski pomysł bo zawieszenie traci swoje własciwości utwardza sie tylko
akwarysta a gdzie mozna kupić takie metalowe osłony do mk4 bo na allegro jakos ich nie widzę moze masz jakis konkretny namiar?Gdybym znalazł cos takiego to by było idealne wyjscie
akwarysta a gdzie mozna kupić takie metalowe osłony do mk4 bo na allegro jakos ich nie widzę moze masz jakis konkretny namiar?Gdybym znalazł cos takiego to by było idealne wyjscie
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
http://www.mrov.pl/indexx.html
to są osłony z aluminium, na pewno lepsze niż z tworzywa
sam chce taką zakupic
to są osłony z aluminium, na pewno lepsze niż z tworzywa
sam chce taką zakupic