problem z temperatura

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
Bula88
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

problem z temperatura

Post autor: Bula88 » ndz lis 25, 2007 14:39

zmienialem ostatnio pompe wody bo stara ciekla. zalozylem urzywana z mojego starego silnika wraz z termostatem. a starej pompie wskazowka od temp sie trzymala w pionie ale waz dolny chodnicy byl zimny. gdy auto stalo przy odpalonym silniku wentylator sie wcale nie wlaczal. teraz gdy zmienilem pompe i termostat temperatura siega 1/4. waz dolny chlodnicy jest cieply i gdy auto postoi przy odpalonym silniku wlaczy sie wentylator i wskazowka podchodzi do pionu. czego to moze byc wina?

jest jeszcze jedna sprawa bo gdy rano odpalam auto to silnik nie ma ssania. obroty sa takie jakby silnik byl rozgrzany. co moze byc tego przyczyna?
pozdro :pub: :pub:

kinek86
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: kinek86 » ndz lis 25, 2007 14:48

mi sie wydaje ze uto przy odpalonym silniku ma prawo sie zagrzac.. mi tez sie wtedy wlacza wentylator.u mnie wskazowka jest troszke za tym bialym polem ale autko grzeje ladnie. waz dolny moze byc cieply ale nie powinien byc goracy no bo wtedy po co chlodnica??

Krzysiek

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”