JAKA SONDA LAMBDA POMÓŻCIE MK3?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
JAKA SONDA LAMBDA POMÓŻCIE MK3?
POJECHAŁEM DZISIAJ NA DIAGNOSTYKE KOMPUTEROWĄ I STWIERDZILI ZE SONDA PADŁA.
MAM PYTANIE, JAKĄ POLECACIE DO MK3 1,8 KOD SILNIKA ABS BENZYNA. DODAM TYLKO ZE CHCIAŁBYM ZAŁOŻYĆ GAZ ZA PARE DNI I CHCIAŁBYM ABY BYŁA DOBRA. ..
MAM PYTANIE, JAKĄ POLECACIE DO MK3 1,8 KOD SILNIKA ABS BENZYNA. DODAM TYLKO ZE CHCIAŁBYM ZAŁOŻYĆ GAZ ZA PARE DNI I CHCIAŁBYM ABY BYŁA DOBRA. ..
Re: JAKA SONDA LAMBDA POMÓŻCIE MK3?
Najlepiej ze starej sondy spisać nr i dobrać taki sam Jak chcesz aby ci posiedziała dłużej to proponuje bosha koszt lekko powyżej 200złDaniRMF pisze:POJECHAŁEM DZISIAJ NA DIAGNOSTYKE KOMPUTEROWĄ I STWIERDZILI ZE SONDA PADŁA.
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
witam, sprawdz najpierw czy nie wyrwal ci sie jakis przewod od sondy, bo ja mialem taki przypadek i juz chcieli mi sonde wymieniac barana!!a zajzalem sam i sie okazalo ze jeden przewod z kostki od sondy sie wyrwal. a co do sondy to nie wiem jaka polecic bo u siebie nie wymienialem. poczyataj na forum bylo sporo o sondach, jedni kupuja na allegro i chwala jedni mowia ze te sony sie nie nadaja - badziewie jakies. podjedz to jakiegos elektryka i pogadaj co i za ile, ale najpierw sprawdz sam czy kostak jest czysta i czy wszystko laczy. pozdr.
Sporo użytkowników już sprawdziło różne sondy i te najtańsze naogół po kilku mies nadaja sie do wymiany , komuś z forum nawet chyba ze 2 czy 3 miechy posiedziała i w końcu kupił bosha i jest dylDaniRMF pisze:Sprawdziłes BOSCHA czy poprostu marka? Nie wiem czy jest sens przepłacać? Ile może pociągnąć?
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
A oryginalnie to jakie niby montowali?? bosh,hella i chyba to wszystko[/quotbriano pisze:czerepacha pisze:mowia ze bosch to pralki dobre tylko robi hahahahaaahaa, taki tekst kiedys slyszalem, jak mialbym wymieniac u siebie to kupil bym jakis orginal chyba, mysle ze bosch jest OK.
nie rozumiem, przeciez napisalem ze kupilbym raczej boscha!
Ach to sory Myślałem że kupił byś oryginał, ale że bosh też jest oki. Zabrzmiao to tak jak by oryginał i bosh miały mało wspólnegoczerepacha pisze:briano pisze:A oryginalnie to jakie niby montowali?? bosh,hella i chyba to wszystko[/quotczerepacha pisze:mowia ze bosch to pralki dobre tylko robi hahahahaaahaa, taki tekst kiedys slyszalem, jak mialbym wymieniac u siebie to kupil bym jakis orginal chyba, mysle ze bosch jest OK.
nie rozumiem, przeciez napisalem ze kupilbym raczej boscha!
tutaj sprawdzisz jaki typ sondy pasuje do Twojego silnika
http://www.bosch.onyx.pl/czesci_samochodowe/
http://www.bosch.onyx.pl/czesci_samochodowe/