JAKA SONDA LAMBDA POMÓŻCIE MK3?

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

DaniRMF

JAKA SONDA LAMBDA POMÓŻCIE MK3?

Post autor: DaniRMF » pn lip 11, 2005 17:16

POJECHAŁEM DZISIAJ NA DIAGNOSTYKE KOMPUTEROWĄ I STWIERDZILI ZE SONDA PADŁA.
MAM PYTANIE, JAKĄ POLECACIE DO MK3 1,8 KOD SILNIKA ABS BENZYNA. DODAM TYLKO ZE CHCIAŁBYM ZAŁOŻYĆ GAZ ZA PARE DNI I CHCIAŁBYM ABY BYŁA DOBRA. .. :crazy:

Awatar użytkownika
briano
Kozak
Kozak
Kontakt:

Re: JAKA SONDA LAMBDA POMÓŻCIE MK3?

Post autor: briano » pn lip 11, 2005 17:51

DaniRMF pisze:POJECHAŁEM DZISIAJ NA DIAGNOSTYKE KOMPUTEROWĄ I STWIERDZILI ZE SONDA PADŁA.
MAM PYTANIE, JAKĄ POLECACIE DO MK3 1,8 KOD SILNIKA ABS BENZYNA. DODAM TYLKO ZE CHCIAŁBYM ZAŁOŻYĆ GAZ ZA PARE DNI I CHCIAŁBYM ABY BYŁA DOBRA. .. :crazy:
Najlepiej ze starej sondy spisać nr i dobrać taki sam :hmm: Jak chcesz aby ci posiedziała dłużej to proponuje bosha koszt lekko powyżej 200zł

czerepacha
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: czerepacha » pn lip 11, 2005 17:53

witam, sprawdz najpierw czy nie wyrwal ci sie jakis przewod od sondy, bo ja mialem taki przypadek i juz chcieli mi sonde wymieniac barana!!a zajzalem sam i sie okazalo ze jeden przewod z kostki od sondy sie wyrwal. a co do sondy to nie wiem jaka polecic bo u siebie nie wymienialem. poczyataj na forum bylo sporo o sondach, jedni kupuja na allegro i chwala jedni mowia ze te sony sie nie nadaja - badziewie jakies. podjedz to jakiegos elektryka i pogadaj co i za ile, ale najpierw sprawdz sam czy kostak jest czysta i czy wszystko laczy. pozdr.

DaniRMF

Post autor: DaniRMF » pn lip 11, 2005 17:54

Sprawdziłes BOSCHA czy poprostu marka? Nie wiem czy jest sens przepłacać? Ile może pociągnąć?

Awatar użytkownika
briano
Kozak
Kozak
Kontakt:

Post autor: briano » pn lip 11, 2005 17:57

DaniRMF pisze:Sprawdziłes BOSCHA czy poprostu marka? Nie wiem czy jest sens przepłacać? Ile może pociągnąć?
Sporo użytkowników już sprawdziło różne sondy i te najtańsze naogół po kilku mies nadaja sie do wymiany , komuś z forum nawet chyba ze 2 czy 3 miechy posiedziała i w końcu kupił bosha i jest dyl

DaniRMF

Post autor: DaniRMF » pn lip 11, 2005 18:02

to może tak zrobię? Jak polecacie BOSCHA to ok.

czerepacha
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: czerepacha » pn lip 11, 2005 18:07

mowia ze bosch to pralki dobre tylko robi hahahahaaahaa, taki tekst kiedys slyszalem, jak mialbym wymieniac u siebie to kupil bym jakis orginal chyba, mysle ze bosch jest OK.

DaniRMF

Post autor: DaniRMF » pn lip 11, 2005 18:08

nie wiem pomyśle, dzieki.

Awatar użytkownika
briano
Kozak
Kozak
Kontakt:

Post autor: briano » pn lip 11, 2005 18:12

czerepacha pisze:mowia ze bosch to pralki dobre tylko robi hahahahaaahaa, taki tekst kiedys slyszalem, jak mialbym wymieniac u siebie to kupil bym jakis orginal chyba, mysle ze bosch jest OK.
A oryginalnie to jakie niby montowali?? bosh,hella i chyba to wszystko

czerepacha
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: czerepacha » pn lip 11, 2005 18:15

briano pisze:
czerepacha pisze:mowia ze bosch to pralki dobre tylko robi hahahahaaahaa, taki tekst kiedys slyszalem, jak mialbym wymieniac u siebie to kupil bym jakis orginal chyba, mysle ze bosch jest OK.
A oryginalnie to jakie niby montowali?? bosh,hella i chyba to wszystko[/quot

nie rozumiem, przeciez napisalem ze kupilbym raczej boscha!

Awatar użytkownika
briano
Kozak
Kozak
Kontakt:

Post autor: briano » pn lip 11, 2005 18:34

czerepacha pisze:
briano pisze:
A oryginalnie to jakie niby montowali?? bosh,hella i chyba to wszystko[/quot

nie rozumiem, przeciez napisalem ze kupilbym raczej boscha!
Ach to sory :grin: Myślałem że kupił byś oryginał, ale że bosh też jest oki. Zabrzmiao to tak jak by oryginał i bosh miały mało wspólnego :grin:

machu
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: machu » pn lip 11, 2005 18:37

tutaj sprawdzisz jaki typ sondy pasuje do Twojego silnika
http://www.bosch.onyx.pl/czesci_samochodowe/

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”