Demontaż zamka w klapie bagażnika w kombi
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
Demontaż zamka w klapie bagażnika w kombi
Witam,
Mam uszkodzony zamek w klapie w bagażniku. Nie mogę włożyć kluczyka, coś blokuje. Chciałem wyjąć zamek, rozebrać go i zobaczyć co tam siedzi w środku.
Zdjąłem tą plastikową obudowę i moim oczom ukazał się widok
odkręciłem śrubki zaznaczone na zielono, następnie zdjąłem cięgna w zaznaczonych na czerwono miejscach. I tu się zaciąłem Widzę optycznie że nic nie trzyma już zamka a nie chce wyjść. Powiedzcie co dalej robić bo mnie szlak trafia że głupiego zamka nie mogę wyjąć.
W którą stronę powinien wyjść zamek z klamką ? Do bagażnika czy na zewnątrz samochodu ?
Mam uszkodzony zamek w klapie w bagażniku. Nie mogę włożyć kluczyka, coś blokuje. Chciałem wyjąć zamek, rozebrać go i zobaczyć co tam siedzi w środku.
Zdjąłem tą plastikową obudowę i moim oczom ukazał się widok
odkręciłem śrubki zaznaczone na zielono, następnie zdjąłem cięgna w zaznaczonych na czerwono miejscach. I tu się zaciąłem Widzę optycznie że nic nie trzyma już zamka a nie chce wyjść. Powiedzcie co dalej robić bo mnie szlak trafia że głupiego zamka nie mogę wyjąć.
W którą stronę powinien wyjść zamek z klamką ? Do bagażnika czy na zewnątrz samochodu ?
Ostatnio zmieniony ndz lis 25, 2007 18:41 przez akwarysta, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- VW Baron
- Auto: Szukam... i NC700X
Zamkniesz.
2004 - 2010 był MK3 Variant . . . od 2010 jest Variant służbowy . . .
Wykres 1Z seria + R
FAQ - Tempomat za grosze !!!
Wykres 1Z seria + R
FAQ - Tempomat za grosze !!!
czytaj uważniej bo :ralfi33 pisze:pamiętaj aby wyciągając bebenek wyciągać go razem z włożonym kluczykiem ułatwi ci to jego wyczyszczenie i oszczędzi nerwow przy jego składaniu podejrzewam że mosięzne wewnątrz blaszki po prostu nadgryzł ząb czasu WD 40 rozwiąże sprawe pozdro
Mam uszkodzony zamek w klapie w bagażniku. Nie mogę włożyć kluczyka, coś blokuje.
-
- V.I.P.
- Kontakt:
Re: Demontaż zamka w klapie bagażnika w kombi
Bo wewnątrz zamka znajduje sie taka blaszka (wciskana jest ona w obudowę) Ta blaszeczka zwiera/rozwiera po otwarciu klapy powodujac zapalenie zarowki w podsufitce. Ona potrafi blokowac. Musisz umiejetnie przekrecic zamek i ta blaszke wyjac. Wszystkie przewody elektryczne i podcisnieniowe rozumiem odpiales ?
Dwie duże śruby imbusowe trzymajace zamek od zewnetrznej strony rozumiem tez odkreciles ?
Dwie duże śruby imbusowe trzymajace zamek od zewnetrznej strony rozumiem tez odkreciles ?
Ostatnio zmieniony śr lis 28, 2007 09:55 przez bugalon, łącznie zmieniany 1 raz.
Pozdrawiam
Bugalon
Mk2 syncro 1.8 16V T - GT2871R - składa sie :)
Mk3 Variant TDI 1.9 AFN na pokladzie
Bugalon
Mk2 syncro 1.8 16V T - GT2871R - składa sie :)
Mk3 Variant TDI 1.9 AFN na pokladzie
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
Od tego zacząłem . Co do przewodów to nic nie odpinałem, wyjąłem cięgna z plastików.bugalon pisze:Dwie duże śruby imbusowe trzymajace zamek od zewnetrznej strony rozumiem tez odkreciles ?
[ Dodano: 01 Gru 2007 10:49 ]
Problem nadal nie rozwiązany. Dziś była kolejna odsłona walki.
Zrobiłem jak pisał herflik95, zdjąłem tą zawleczke ( na zdjęciu większe żółte kółko) i niby już nic nie trzyma klamki. Probując ją wyjąć widzę że klamka nie da się wyjąć dopóki nie wyjmę zamka, bo zamek blokuje klamkę na tyle że nie da się jej przesunąć. Samego zamka też nie mogę wyjąć bo nie mogę włożyć kluczyka ( wcześniej rozbierałem zamek w bocznych drzwiach, to bębenek wyjąłem wkładając kluczyk i dopiero razem dało się to wyjąć. Ma ktoś może jakąś koncepcje co z tym dalej zrobić ?? Bo mnie już szlak trafia.
Da się w ogóle wyciągnąć bębenek bez kluczyka ??
Ostatnio zmieniony sob gru 01, 2007 11:56 przez akwarysta, łącznie zmieniany 1 raz.