centralny zamek nie działa wogóle !!!!!!!
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
centralny zamek nie działa wogóle !!!!!!!
Witam!mam problem z centralnym zamkiem , mianowicie nie dzila wogóle:>, jak otwieram od strony kierowcy to sobie moge krecic w lewo prawo i nic (nie otwiera cypek sie nawet nie podnosi), musze otwierac od strony pasazera i pozniej kierowcy i tak po kolei wszystkie.Ale jak np. mam otwarte okno i zamykam (oczywiscie od strony kierowcy) to szyba sie domyka(czyli chyba prawidlowo ,od strony kierowcy to nie dziala).A i jeszcze jedno jak probowalem rozebrac tapicerke z drzwi zeby zagladnac co z tym zamkiem doszedlem do etapu odkrecenia dwuch glownych srub i nie wiem za bardzo co dalej nie chce na chama bo boje sie ze jakies zatrzaski połamie.Dzieki z góry za pomoc!!Pozdrawiam!!
najpierw pasuje zobaczyć czy pompka centralnego jest sprawna , o ile masz pneumatyka , a tapicerke zdejmujesz po odkręceniu tych śrub w taki sposób że wkładasz palce na dole drzwi między tapicerke a blache i pociągasz dosyć mocno , zatrzaski wyskoczą , ja zawsze zaczynam od dolnego lewego rogu , tam najłatwiej jest włożyc końce palców , ale najlepszemu sie trafi ze urwie jeden lub dwa zatrzaski
-
- Nowicjusz
Jesli zamek jest pneumatyczny i działa pompka (ona tak fajnie buczy w chwili załączania) to nie ma innego wyjścia jak nieszczelność instaliacji pneumatycznej (gdzieś się wydostaje powietrze). Należy otwierać wszystkie drzwi i wsłuchac się gdzie uchodzi powietrze. Miałem taki problem i okazało sie że w jednych drzwiach uchodziło.
Tomek
-
- Nowicjusz
Odnośnie tego, że w drzwiach kierowcy możesz kręcić kluczykiem i jest brak jakiejkolwiek reakcji to możesz mieć pęknięte takie wiosełko, które łączy bębenek z mechanizmem zamka: http://moto.allegro.pl/item272523854_kl ... _cena.html
Łatwo to sprawdzić bo musisz jedynie wymontować klamkę. (Jedna śruba na klucz ampulowy z boku drzwi)
Łatwo to sprawdzić bo musisz jedynie wymontować klamkę. (Jedna śruba na klucz ampulowy z boku drzwi)
Witam!i dziekuje za cenne rady!Z tego co sam zdazylem wydedukowac po ogledzinach zamka to rzeczywiscie jest zlamane wioselko a pompka nie działa!nic nie slychac zeby tłoczyla?moze jest gdzies odlaczona?sam juz nie wiem. udam sie do mechanika niech to sam wszystko rozbierze i zobaczy co sie tam poprobiło.Niemniej wiellkie dzieki Panowie.Pozdrawiam!