zgrzyta wsteczny
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
jak ruszam pedałem to linka też rusza łapą od sprzęgła.
Nawet podłożyłem taką dużą śrubke między łapą a linką żeby bardziej dociskało i nic nie dało:(
Zobaczyłem że jak wcisne sprzęgło i poczekam z 5 sekund i dopiero wciskam bieg to nie ma zgrzytu.
Oczywiście auto stoi w miejscu a obroty są jałowe.
czyżby skrzynia do wymiany?
Nawet podłożyłem taką dużą śrubke między łapą a linką żeby bardziej dociskało i nic nie dało:(
Zobaczyłem że jak wcisne sprzęgło i poczekam z 5 sekund i dopiero wciskam bieg to nie ma zgrzytu.
Oczywiście auto stoi w miejscu a obroty są jałowe.
czyżby skrzynia do wymiany?
ja mam/miałem podobny problem... nie używałem samochodu przez kilka dni, po tym czasie biegi zaczeły gorzej wchodzic i własnie zgrzytał prawie za każdym razem wsteczny (jedynka w 50%).
Z tym, ze ja nie mam ponoć linki tylko hydraulike... mechanik powiedział, ze zapowietrzyło się sprzegło/pomka sprzegła. Nogą "podniesłem" pedał i od razu wszystko działało idealnie, zero zgrzytów - niestety tylko na jakiś czas ...pedał znów troche opadł, musze odpowietrzyć układ...
Z tym, ze ja nie mam ponoć linki tylko hydraulike... mechanik powiedział, ze zapowietrzyło się sprzegło/pomka sprzegła. Nogą "podniesłem" pedał i od razu wszystko działało idealnie, zero zgrzytów - niestety tylko na jakiś czas ...pedał znów troche opadł, musze odpowietrzyć układ...
Ostatnio zmieniony sob paź 20, 2007 22:10 przez Nodle, łącznie zmieniany 1 raz.
Jedyne co mi jeszcze przychodzi do glowy to polaczenia miedzy dzwignia zmiany biegow a skrzynia. Tam sa takie plastikowo gumowe tulejki w ktorych chodza ciegna co przenosza ruch dzwigni na skrzynie moze sie powyrabialy maja straszne luzy i nie dociska wstecznego do konca.
Jeżeli udoskonalasz coś dostatecznie długo, na pewno to zepsujesz.
- Robert Pala
- Ma gadane
- Kontakt: