Znoszenie, myszkowanie
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Znoszenie, myszkowanie
strasznie znosi mi przod auta.fachowo zjawisko te nazywa sie myszkowaniem.wymienione mam wszystkie elementy eksploatacujne w zawieszeniu(oprucz maglownicy).nie jest to tez wina kol(nowe felgi i opony).sprawdzenie zbierznosci kol tylniej belki wypadlo bez zarzutu,tulejki wymienione,amory ze sprezynami wymienione.moze ktos sie spotkal z taka sytuacja,nie ukrywam ze problem mnie dreczy gdyz jestem zadowolony ze swojego golfika i nie mam ochoty sie go pozbywac.prosze o rady.dzieki i pozdro
Ostatnio zmieniony pt gru 14, 2007 13:31 przez klima113, łącznie zmieniany 1 raz.
- grandi
- Lord GTI
- Auto: Octavia
- Silnik: AQY
jak to wygląda ? zakręty koliny?
...wiesz co jest szykiem , jeździć klasykiem a nie plastikiem...
Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;
Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;
- krzysiek82
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Re: znoszenie "myszkowanie", golf III 1-9 TDI
a amorki i sprezyny z przodu wymieniales (bo nie sprecywales?)klima113 pisze:strasznie znosi mi przod auta.fachowo zjawisko te nazywa sie myszkowaniem.wymienione mam wszystkie elementy eksploatacujne w zawieszeniu(oprucz maglownicy).nie jest to tez wina kol(nowe felgi i opony).sprawdzenie zbierznosci kol tylniej belki wypadlo bez zarzutu,tulejki wymienione,amory ze sprezynami wymienione.moze ktos sie spotkal z taka sytuacja,nie ukrywam ze problem mnie dreczy gdyz jestem zadowolony ze swojego golfika i nie mam ochoty sie go pozbywac.prosze o rady.dzieki i pozdro
jezeli tak to z przodu trzeba sprawdzic zbieznosc a przy okazji i katy
pozdro
na koleinach to juz wogle porazka.auto wpada w nie i wypada tak ze trzeba dobrze kolka sie trzymac zeby nie wylecial.a na zakretach pewnie tez,to sie dzieje nawet na prostej ale nie rownej drodze.jest takie wrazenie jakby wypadal z toru jazdy.jest strasznie podsterowny.
[ Dodano: 13 Gru 2007 22:11 ]
ze zbieznoscia nie bylo problemu.katy tez ustawialem.jedyne co bylo dziwne to fakt iz miesiac po ustawieniu jak wrocilem de mechanika zeby sprawdzic okazalo sie ze przestawily sie katy pochylenia.moze to tu tkwi przyczyna.ale jaki pood?
[ Dodano: 13 Gru 2007 22:11 ]
ze zbieznoscia nie bylo problemu.katy tez ustawialem.jedyne co bylo dziwne to fakt iz miesiac po ustawieniu jak wrocilem de mechanika zeby sprawdzic okazalo sie ze przestawily sie katy pochylenia.moze to tu tkwi przyczyna.ale jaki pood?
jezeli chodzi o uklad kierowniczy to na kolumnie nie mam luzow,koncowki,drazki ,tulejki,stabilizator o.k.jedyne co nie bylo wymienione to maglownica ale ta nie puka nie stuka,nie cieknie.amory i sprezyny z przodu tezz wymienialem razem z mocowaniami.mowie panowie ze juz wszyscy znajomi i pewni mechanicy wymiekli.nie wiem co z ta maglownica,nic nie wskazuje na nia,nie chce pakowac na darmo pieniedzy,bo jak okaze sie ze to nie to.jezeli chodzi o objawy to mechanik powiedzial mi ze auto zachowuje sie jak by bylo bardzo zbiezne,ale zbieznosc i katy o.k.
[ Dodano: 13 Gru 2007 22:17 ]
tak ustawilem.po uplywie jakis 3 tygodni znowu pojechalem i juz bylo cacy nie poprzestawialy sie.
[ Dodano: 13 Gru 2007 22:17 ]
tak ustawilem.po uplywie jakis 3 tygodni znowu pojechalem i juz bylo cacy nie poprzestawialy sie.
jakie felgi zalozyles oryginalne? ja mialem podobny problem jak zmienilem felgi to jakis tydzien bujalem sie bez pierscieni centrujacych, fatalne uczucie auto prowadzilo sie jak pijane nie sluchalo polecen prowadzacego
Pozdrawiam T.O.B.I.
[url=http://www.fotosik.pl][img]http://images34.fotosik.pl/84/0c1e57131f62f7d5.jpg[/img][/url]
[url=http://www.fotosik.pl][img]http://images34.fotosik.pl/84/0c1e57131f62f7d5.jpg[/img][/url]