przepływomierz powietrza
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
przepływomierz powietrza
jak poznać że jest do wymiany?
jakie są objawy?
ostatnio zdarza mi się że obroty mi nie chcą zejść po puszczeniu gazu i zostaje np 2 tys albo 3 tys albo 1500 - różnie. dzieje sie to na benzynie i na gazie - nie wiem juz o co chodzi
czy to może być przepływomierz?
jakie są objawy?
ostatnio zdarza mi się że obroty mi nie chcą zejść po puszczeniu gazu i zostaje np 2 tys albo 3 tys albo 1500 - różnie. dzieje sie to na benzynie i na gazie - nie wiem juz o co chodzi
- Borys
- V.I.P.
- Auto: VR6T
- Kontakt:
Re: przepływomierz powietrza
jezeli dobrze widze jakie auto masz to RP nie ma przepływomierzarobertog pisze:jak poznać że jest do wymiany?
jakie są objawy?
odłącz aku na troche lub sprawdz silnik krokowy lub czujnik temp. niebieski
www.vrservice.pl
dzięx
ale tak na marginesie to wydaje mi sie ze silnik krokowy nie zapoda az tyle paliwa zeby silnik normalnie ciągnąl na 3-4 tys (tak na słuch bo nie mam obrotomierza) ale zdarza sie ze stoje na swiatlach i wyje niemilosiernie a na nastepnych za 500m juz jest ok. swego czasu pomagało "puknięcie" w pedał gazu ale teraz juz to niestety nie dziala.
a jak sprawdzałem w czasie tego wycia to cięgiełko od gazu cofa sie na maxa wiec chyba wszystko jest ok.
normalnie zglupialem
jeszcze ten czujnik sprawdze
ale tak na marginesie to wydaje mi sie ze silnik krokowy nie zapoda az tyle paliwa zeby silnik normalnie ciągnąl na 3-4 tys (tak na słuch bo nie mam obrotomierza) ale zdarza sie ze stoje na swiatlach i wyje niemilosiernie a na nastepnych za 500m juz jest ok. swego czasu pomagało "puknięcie" w pedał gazu ale teraz juz to niestety nie dziala.
a jak sprawdzałem w czasie tego wycia to cięgiełko od gazu cofa sie na maxa wiec chyba wszystko jest ok.
normalnie zglupialem
- Borys
- V.I.P.
- Kontakt:
silnik krokowy potrafi taką komedie zrobic by wprowadzic auto na takie obroty, sprawdz czujnik,robertog pisze:dzięx
normalnie zglupialem
www.vrservice.pl
- Borys
- V.I.P.
- Kontakt:
[url=http://]http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=57481779[/url]robertog pisze:tak więc okazało sie że to silnik krokowy
Borys
ma ktoś może na zbyciu taki silniczek?
BOSH 0 132 008 600
a może ktoś wie jak to ustrojstwo naprawić? przecież sprzedają regenerowane... ale 150 zeta to sporo - przynajmniej narazie nie targne finansowo
www.vrservice.pl