Reczny zamarzl?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Reczny zamarzl?
witam mam problem zmienialem ostatnio klocki wymienilem tylko jedna strone prawy tył przy okazji porzedl mi metalowy wezyk w tylnim prawym kole wiec musialem sam wymienic ;/ chodzi o golfa 4 i tak koles odpowietrzal hamulce ja wciskalem pedał wszystko było ok gosc zakrecil jezdzilem super było wszystko ok tak wiec co sie stalo myłem samochod przy - 4 az zamarzal nic nie umyslem praktycznie bo wszystko zamarzalo zostawilem samochod na recznym spuscilem z recznego i chyba zamarzl nie wiem co jest grane bo sam mi hamuje lecz jak wysiade po ktorkiej jezdzie lewe kolo jest ciepłe jakby lewy bral nie wiem czy sie zakleszczyły czy co ? reczny pierwsze 3 zabki chodzi luzno dopiero pozniej lapie a tak to jest luzny co moge zrobic " ?????? POMOCY : )
Ostatnio zmieniony ndz gru 23, 2007 22:22 przez kwass, łącznie zmieniany 2 razy.
kwass, wymieniłeś klocki - tylko jedną stronę - 1 błąd, 2 - przy wymianie - wciskałeś tłoczek czy wciskałeś i wkręcałeś.
Podnieś prawy tył - zaciągnij ręczny - zakręć kołem - zahamowane czy nie. Nadepnij hamulec a drugi sprawdzi czy hamuje
Podnieś lewy tył - zaciągnij ręczny - zahamowane czy nie. Nadepnij hamulec a drugi sprawdzi czy hamuje
Jak to wszystko sprawdzisz = powiedz co wyszło
Podnieś prawy tył - zaciągnij ręczny - zakręć kołem - zahamowane czy nie. Nadepnij hamulec a drugi sprawdzi czy hamuje
Podnieś lewy tył - zaciągnij ręczny - zahamowane czy nie. Nadepnij hamulec a drugi sprawdzi czy hamuje
Jak to wszystko sprawdzisz = powiedz co wyszło
- Paweł Marek
- V.I.P.
drugi temat jest poniżej o tym samym - linka zamarzłakwass pisze:reczny pierwsze 3 zabki chodzi luzno dopiero pozniej lapie a tak to jest luzny co moge zrobic " ?????? POMOCY : )
Ostatnio zmieniony ndz gru 23, 2007 18:17 przez Paweł Marek, łącznie zmieniany 1 raz.
To ze wymieniłes klocki tylko z jednej strony to bład, wymieniac nalezy z obydwu stron. Co do recznego który zamarza, ja poprostu nie zaciagam recznego jezeli auto pozostawiam na dłuzszy czas, np na noc, lub zaciagam na kilka tylko zabków, mniejsze ryzyko ze przy duzym mrozie reczny nie odda, lub uszkodzi.