Gotuje sie plyn chlodniczy
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
Gotuje sie plyn chlodniczy
witam mam taki problem gotuje mi sie plyn chlodniczy wymienilem uszczelke glowica dobra wymienione dwa termostaty i dalej to samo na dole w wezu plyn zimny u gory goracy
Ostatnio zmieniony śr sty 16, 2008 12:09 przez tlusty1981, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Nowicjusz
jakiej firmy termostat ? generalnie na forum polecaja Wahler - inne firmy nie koniecznie dzialaja nawet nowe ... jesli uwazasz ze termostat jest OK to wymontuj go i sprawdz w garnku z wrzaca woda, takzebys mial 101% pewnosci, inna sprawa to sklad mieszanki chlodniczej - nie powinna to byc "sama" woda, koncentrat podnosi temp wrzenia ...
kolejna rzecz to ilosc plynu chlodniczego - odpowietrzales uklad (z otwartym ogrzewaniem kabiny) ?
po czym poznajesz ze ci gotuje plyn ? VW ma uklad pracujacy pod cisnieniem, tak ze jak na goracym otworzysz zbiorniczek to zawsze ci buchnie plynem ...
stawiam raczej na niesprawny termostat
kolejna rzecz to ilosc plynu chlodniczego - odpowietrzales uklad (z otwartym ogrzewaniem kabiny) ?
po czym poznajesz ze ci gotuje plyn ? VW ma uklad pracujacy pod cisnieniem, tak ze jak na goracym otworzysz zbiorniczek to zawsze ci buchnie plynem ...
stawiam raczej na niesprawny termostat
TDPower
Re: problem zukladem chlodzenia
Miałem kiedyś tak samo i winna była pompa wody (połamane łopatki i nie pompowało). Sprawdź czy łopatki w pompie są całe.tlusty1981 pisze:witam mam taki problem gotuje mi sie plyn chlodniczy wymienilem uszczelke glowica dobra wymienione dwa termostaty i dalej to samo na dole w wezu plyn zimny u gory goracy
Volkswagen - da weiss man, was man hat.