Kontrolka świec zarowych

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

medin
Mały gagatek
Mały gagatek

Kontrolka świec zarowych

Post autor: medin » sob sty 19, 2008 23:49

Mam mały problem z kontrolką świec żarowych,jak rano przekrecam kluczyk kontrolka sie nie świeci nastepnie przekrece kluczyk drugi raz i sie zaświeci,zaznaczam ze silnik dobrze odpala to znaczy rozrusznik przekreci dwa razy.Problem zaczoł sie po wymianie silnika, miałem 1900TD a obecnie mam 1900D.Bardzo prosze kolegów o pomoc ,i jeszce jedno,po wymianie silnika mam drgania w kabinie a jak dodam troche gazu to ustają.

Awatar użytkownika
norman
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: norman » sob sty 19, 2008 23:55

medin, a jak ci zapala gdy probujesz odpalic gdy nie swieci?? bo w niektorych silnikach siwce jak silnik zimny grzeja sie automatycznie po otwozeniu drzwi kierowcy poczytaj tu ; http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=142030
Ostatnio zmieniony ndz sty 20, 2008 00:00 przez norman, łącznie zmieniany 2 razy.

medin
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: medin » ndz sty 20, 2008 00:39

Gdy nie świeci kontrolka zapala bardzo dobrze dzieki za linka i pomoc teraz juz wszystko wiem masz u mnie punkcika

Awatar użytkownika
stonefree
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Kontakt:

Post autor: stonefree » ndz sty 20, 2008 10:20

Podłącz lampkę kontrolną do masy aku i do szyny swiec żarowych, włącz zapłon na zimnym silniku i uruchom go. Lampka powinna zgasnąć po około 2 minutach. Jeżeli silnik będzie gorący( powyze 70 st. ), lampka nie powinna się juz zapalic przy rozruchu.Jezeli tak się nie dzieje, nalezy sprawdzić czujnik temperatury w króccu głowicy 4-pinowy i jego złącze.Jeżeli powyższe objawy są poprawne - spróbuj wymienić przekaźnik świec żarowych.Znajdziesz go dotykajac przekaźników podczas przekrecania kluczyka - będzie pykał załączając świece.

[ Dodano: Nie Sty 20, 2008 09:23 ]
norman pisze:medin, a jak ci zapala gdy probujesz odpalic gdy nie swieci?? bo w niektorych silnikach siwce jak silnik zimny grzeja sie automatycznie po otwozeniu drzwi kierowcy poczytaj tu ; http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=142030
O sorka. Przeczytałem ,że 1,9D, ale przekaźniki zostały od AAZ ;)

medin
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: medin » ndz sty 20, 2008 13:47

Tak przekażnik został z AAZ zdarzyło mi sie ze na krutko silnik miał nie równe obroty co to moze byc za przyczyna moze ten fachowiec zle mi pasek rozrzadu załozył ale nie kopci dobrze zapala kało pasowe chodzi równiuntko
Ostatnio zmieniony ndz sty 20, 2008 13:51 przez medin, łącznie zmieniany 1 raz.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”