Woda pod dywanikiem z przodu i z tyłu od strony kierowcy...

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Pawko_1111
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: Pawko_1111 » śr sty 23, 2008 22:36

ale moga byc tez zatkane te pod podszybiem. Ja niedlugo bede sie dostawal do nich w swoim MK4. Wiem, ze trzeba odkrecic wycieraczki i zdjac podszybie i tam sa jakies rynienki, czy cos....

Awatar użytkownika
Mlekos
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Post autor: Mlekos » śr sty 23, 2008 22:42

W moim MK3 po każdym deszczu pod dywanikiem było mokro!!! Sprawdziłem wszystko zatkane kanaliki, nagrzewnica, filtr przeciw pyłkowy itp. Okazało sie że gumka od linki otwierania klapy przedniej jest nie na swoim miejscu, wystarczyło ja założyć uszczelnić i po problemie!

Zapraszam do oceny MK3 GTD!!!! Black front!!!
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=149591&postdays=0&postorder=asc&start=0

Awatar użytkownika
flinstone
FlinstoneWagen
FlinstoneWagen
Kontakt:

Post autor: flinstone » śr sty 23, 2008 23:02

jak ta gumka od maski nie pomoże to może problem być w uszczelnieniu przedniej szyby. Lubi przeciakac i przez szyby w uszczelce i przez te klejone.............

Jetta MK2 TeeDee-doprowadzona do stanu fabrycznego w wersji kanadyjskiej

Awatar użytkownika
slawko333
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: slawko333 » czw sty 24, 2008 00:13

moze cos pomoge, mialem cos podobnego,
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p= ... t=#1353929

roro
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: roro » czw sty 24, 2008 00:32

Miałem podobna sytuacje jesienia tylko ze prawa strona. Nie lecaialo tymi gumowymi korkami. Podejrzenie padlo na szyberdach a dokladnie na kanaliki. Z przodu nie byly drozne i woda lala sie przez szyber do srodka i cala podloga tonela. Nie ma sensu czyscic ich drutami czy linkami. Wystarczy mocna sprezarka. Ja pojechalem do znajomego mechanika i wyczyscilem pod cisnieniem. wylecialo duzo blota i od tamtej pory nie mam problemow wszystko ladnie scieka. Jesli masz szyberdach to sprawdz kanaliki. Pozdrawiam..

rover84
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: rover84 » czw sty 24, 2008 00:34

a w moim mk2 woda leje sie przez nawiewy na nogi...na wycieraczki.zazwyczaj od strony pasazera.jak mozna pozbyc sie tego problemu?

Awatar użytkownika
daniel_dyla
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: daniel_dyla » śr mar 12, 2008 21:43

moim zdaniem prze te korki techniczne woda by sie tak nie dostawala do srodka musialo by ich w ogole niebyc ... chyba ze sie jezdzi po rzece hehe :grin: ja mysle ze przyczyna bedzie taka jak w moim MK3 jesli masz szyberdach to sprawdz/przetkaj tak jak napisal "prezesso" linka od hamulca. bo u mnie bylo tam tyle syfu ze ... i na tym laczeniu ktore znajduje sie kolo skrzynki z bezpiecznikami poprostu leciala ciurkiem woda ...

[url]http://forum.vw-passat.pl/showthread.php?t=81346[/url]

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”