Czujnik kabinowy do vento thermo tronic - jak wygląda??
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- Damilio
- Nowicjusz
- Kontakt:
Czujnik kabinowy do vento thermo tronic - jak wygląda??
Witam! Mam problem z ogrzewaniem w "ventylku". Jest to 93 rok. Generalnie problem dotyczy czujnika od temperatury wewnątrz pojazdu, który znajduje się (raczej znajdował się bo go nie ma) po lewej stronie radia. Jeśli ktoś by mógł przesłać mi fotkę jak on wygląda to byłbym wdzięczny. Jakby co to mój email [email protected] Nigdy go nie widziałem, więc tak prwdę mówiąc nawet nie wiem czego szukać a nie chcę się wpakować w niepotrzebne koszta, a jazda autem gdzie jest regulacja tylko "gorąco-zimno" nie jest przyjemna dlatego proszę o jakąś fotkę. Pozdrawiam
Oprócz kobiet i VW nic więcej mi nie trzeba:)))
Re: Czujnik kabinowy do vento thermo tronic - jak wygląda??
Hmm po lewej stronie radia jest regulacja podgrzewania foteli. Moze ci chodzi o czujnik nasłonecznienia kabiny w wersjach z Climatronic'iem. Znajduje sie on wew na podszybiu.
Ostatnio zmieniony czw sty 24, 2008 11:34 przez MarcoVW, łącznie zmieniany 1 raz.
- Damilio
- Nowicjusz
- Kontakt:
MarcoVW,
W tym autku nie ma podgrzewania siedzeń. Przy regulacji temperatury zamiast czerwonego i niebieskiego paska są napisane stopnie temperatury jaką chce się ustawić w kabinie. Problem polega na tym, że on albo grzeje na maxa albo dmucha zimnym powietrzem. Dmucha zimnym powietrzem praktycznie na całej skali jedynie gdy pokrętło jest ustawione na max ciepło grzeje na maxa. Mechanik powiedział że nie ma jakiegoś czujnika, który kontrolując temperaturę wewnątrz pojazdu steruje ogrzewaniem w celu utrzymania jednakowej temperatury. Właśnie proszę o foto tego czujnika, bo nie wiem jak to wygląda lub nawet jak to się prawidłowo nazywa.MarcoVW pisze:Hmm po lewej stronie radia jest regulacja podgrzewania foteli. Moze ci chodzi o czujnik nasłonecznienia kabiny w wersjach z Climatronic'iem. Znajduje sie on wew na podszybiu.
Oprócz kobiet i VW nic więcej mi nie trzeba:)))
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
- Paweł Marek
- V.I.P.
Damilio, dam ci fotki, ale trochę później, mam thermotronic. to jest taki cylinder z silniczkiem i wiatraczkiem oraz małym termistorkiem. Przypomnij sie późniejszym wieczorem na priv.
[ Dodano: Pią Sty 25, 2008 8:32 pm ]
[ Dodano: Pią Sty 25, 2008 8:32 pm ]
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.