Jaki olej przy przebiegu 270tys
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Jaki olej przy przebiegu 270tys
Pomózcie mi bo za 2 tys musze wymiec olej..autko to vw w tdi i ma przejechane 270tys(podobno org przebieg)czy jak wleje jakis półsytnetyk to nic sie nie stanie...nie wiem na jakim wczesniej jezdziło!!!!nie chce za bardz o wlewac mineralnego dlatego pytam was o zdanie czy pósyntetyk nie zaszkodzi??
- blackwhite
- Użytkownik
- Kontakt:
no ki ale jezeli miało lany mineral wczesniej to nic sie nie stanie jak wleje półsyntetyk????silnik chodzi jak zyletka..pali na dotyk...nie koppci itd........spala ok 5 litrów ropyblackwhite pisze:Lepiej półsyntetyk niż syntetyk, jeśli nie wiess jaki olej auto miało wcześniej.Mineralny bym odpuścił.
- tomek26106
- Użytkownik
- Kontakt:
Re: Jaki olej przy przebiegu 270tys
Ja też bym lał tylko mineralny przy takim przebiegućwikła pisze:Pomózcie mi bo za 2 tys musze wymiec olej..autko to vw w tdi i ma przejechane 270tys(podobno org przebieg)czy jak wleje jakis półsytnetyk to nic sie nie stanie...nie wiem na jakim wczesniej jezdziło!!!!nie chce za bardz o wlewac mineralnego dlatego pytam was o zdanie czy pósyntetyk nie zaszkodzi??
ja ci powiem tak: ja w swoim golfiku z przebiegiem oryginalnych 145000 mam nalanego półsyntetyka shell i autko troche bierze :/ także ja przy następnej wymianie zabieram sie za mineralny... tobie raczej tez bym radzil.. bo mój sprzęt jak sprowadziłem to też niewiadomo jaki miał olej... nalałem półsyntetyk drugi raz ale mechanik radził następnym razem zalać mineralny i nie bedzie brał nic... no jak na ten przebieg to tylko minerał bym radził
- waldek120375
- Nowicjusz
- Kontakt:
- waldek120375
- Nowicjusz
- Kontakt: