![Obrazek](http://images34.fotosik.pl/152/b1534d32053befa0.jpg)
![Obrazek](http://images25.fotosik.pl/162/6782b3b5cd97294f.jpg)
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
nalezy najpierw ustawic swiatla prawidlowo na normalnych zarowkach, potem np w garazu przed montazem xenonu zaznaczyc sobie na scianie gdzie jest linia swiatlo-cien, zalozyc zestaw i potem ewentualnie (zwykle nieco obnizyc) do wczesniej zaznaczonego poziomu. Ja zalecalbym nawet minimalnie ustawic nizej niz zaznaczona linia by ograniczyc mozlwosc oslepiania (mam tak usiebie mimo ze mam soczewki)Tical pisze:swiatla da sie ustawic bez problemu
tak zgadza sie.Tical pisze:caly klosz bedzie "swiecil" tak jak to jest przy zarowce tylko, ze o wiele mocniej
@ kustro & AllNo niewiem czy drogo,powiedziałbym że za dobre zamienniki zawsze trzeba zapłacić.Jak pisałem wcześniej nie chciałem w żadnym wypadku angel eyes,tylko i wylacznie soczewki ,najlepiej zeby wygladaly jak oryginalne(pozatym soczewka w moich lampach przeznaczona do xenonów oraz zestawów HID,może to zabrzmiało śmiesznie ale na pudle oraz w parametrach lampy jest to wyszczególnione
,piszę to co podaje producent)
hm moze jestem za stary na te bajery,niewiem,i rowniez trzymam sie tego ze ringi ma tylko bmw ,no ale dla każdego coś innego,zrobie dzisiaj foto i wrzuce jak to u mnie się prezentuje,pozdrawiam
zapraszam do obejrszenia oferty HELIX AUTOmotive ,tam sa identyczne soczewki jak oryginalne na ktore polowałem,niestety nieupolowalem,jedynie co rozni od oryginalu to to ze niema podwojnego migacza a ma halogen
http://www.helixautomotive.com/head_vw.html
Twój zestaw soczewka + HID wyglda naprawdę bardzo dobrze i profesjonalnie – kolor też OK – RESPEKT.o male screeny moich lamp z hidem,tak to u mnie wyglada.lada dzień zakladam spryskiwacze lamp,od golfa 4
i potem jeszcze to:Tical pisze:Przeczytalem caly ten temat i caly czas myslalem i bylem przekonany, ze aby zalozyc i spokojnie uzytkowac zestaw HID u siebie w lampach H1+H1 musze kupic lampy na soczewce...A z waszych wypowiedzi wynika, ze wcale nie sa potrzebne...?Co wiecej, soczewka jednak tez wprowadza pewne straty?DZIOBEK pisze:Jedno co zgodnie udało nam się ustalić to że soczewki są bardziej stylistyczno-designersko-zabezpieczającym zabiegiem niż przekładającym się na konkretny efekt świetlny.Czyli podsumowujac, na zwyklych lampach (czyt. NIE SOCZEWKA) mozna to dobrze wyregulowac i nie bedzie problemu z uzytkowaniem?DZIOBEK pisze:Nie czarujmy się soczewka jednak troszkę tłumi.
Najlepiej gdyby znalazl sie ktos z lampami H1+H1 z zamontowanym HID-em i np przedstawil zdjecie jak mu swieci.
@ TicalCzyli jesli zalozylbym HID-a do moich lamp H1+H1 to swiatla da sie ustawic bez problemu i nic nie bedzie kolidowalo??
Jeszcze jedno pytanie, rozumiem, ze po takim zabiegu caly klosz bedzie "swiecil" tak jak to jest przy zarowce tylko, ze o wiele mocniej?
tak, na wyjscie i wejscie przewodow. W zestawie jest odrazu do tego odpowiednia gumowa uszczelka na przewodach by dobrze to siedzialo. Niestety w wiekszosci przypadkow jest to konieczne gdyz w tych zestawach przetwornica jest na zewnatrz lampy a nie "na niej".DZIOBEK pisze:tylnych klapkach reflektorów musiałeś wyciąć otwór
@ kustro.....................Wracajac jesdnak do tych klapek,faktycznie ogolnie kształtem jest taka sama,natomiast w miescu soczewki jest głębsza około 3,5 do 4cm.Musze przyznać że jest to zrobione w pewien sposob z mysla o xenonach ,ta klapka dzięki temu wybrzuszeniu daję mozliwosc zamontowania na niej włąśnie przetwornicy,lecz ja zamontowalem je na przedniej belce pod zderzakiem. Podsumowywujac w obudowie lampy nietrzeba nic wiercic,bo wszystko tam jest naszykowane własnie pod HID.Pod h7 mozna podpiac sie zarowno przy samej zarowce,jak i poza obudową lampy.Ja niestety dałem troszkie dupy,ponieważ mam palniki ktore podlacza sie bezposrednio pod przetwornice,ale itak uporalem sie z tym wycinajac sobie mala dziurke wiertlem vw do robienia dziurek na czujniki cofania.Dlatego dla mnie jest to minus mojego H7 HID,bo przy wymianie niestety muszę zdjac przedni zderzak.Jednak ubezpieczylem sie na przyszlosc i mam zakupione palniki D2S ,przewody do D2S ktore pozwola mi wymieniac palnik(zarowke)bezposrenio po zdjeciu obudowy lampy czyli tej klapki.A i jeszcze jedno,wiadomo ze d2s nie pasuje w miejsce h7 wiec sprytnie kupilem adaptery,ktore sa swietnym rozwiazaniem,cena takich adapterow,sa to doslownie takie blaszki ktore wrzucasz w miejsce h7 ,to okolo 10zl,przewody D2S okolo 50. .........
@ kwiteckitak, na wyjscie i wejscie przewodow. W zestawie jest odrazu do tego odpowiednia gumowa uszczelka na przewodach by dobrze to siedzialo. Niestety w wiekszosci przypadkow jest to konieczne gdyz w tych zestawach przetwornica jest na zewnatrz lampy a nie "na niej".
@ TicalDzieki DZIOBEK za swoje uwagi, co prawda od poczatku tego tematu zdawalem sobie sprawe, ze jednak w moim przypadku klosze z perforowana szybka troche wiesniacko beda wygladaly po zalozeniu HID-a
Tak wiec pierwszym moim zakupem jaki zrobie w kierunku podniesienia jakosci oswietlenia to beda wlasnie lampeczki ala Golf IV i dopiero Xenonik...
A tamten temacik sledze juz od jakiegos czasu
aha, nie ogarnalem dobrze pytaniaDZIOBEK pisze:chciałem zapytać czy ta tylna klapka z Twojego „FK” ma taki kształt jak VALEO–oryginalne lampy
Nie nie, jak juz bede cos robil to bez wiochy, najpierw lampeczki, pozniej ksenonikDZIOBEK pisze:Tical napisał:@ TicalDzieki DZIOBEK za swoje uwagi, co prawda od poczatku tego tematu zdawalem sobie sprawe, ze jednak w moim przypadku klosze z perforowana szybka troche wiesniacko beda wygladaly po zalozeniu HID-a
Tak wiec pierwszym moim zakupem jaki zrobie w kierunku podniesienia jakosci oswietlenia to beda wlasnie lampeczki ala Golf IV i dopiero Xenonik...
A tamten temacik sledze juz od jakiegos czasu
Możesz też zrobić na odwrót, grunt żeby docelowo przejść na przeźroczyste klosze lub soczewki które także nie są drogie do III-czki.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 54 gości