mam taki problem - plastik na drążku zmiany biegów (strzałka czerwona) przekręcił się o jakieś 45 stopni w dół (strzałka niebieska) prze co czasem zamiast jedynki wrzucam wsteczny. wiem że można to zrobić z kabiny bo już raz mechanik mi to zrobił.
jakby wiedział ktoś jak to zrobić - będę wdzięczny za pomoc
wsteczny
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
już tak robiłem, ta śrubka imbusowa jest do regulacji piątego biegu -przynajmniej tak napisane jest w instrukcji. pozatym wydaje mi się że ten plastik po zluzowaniu tej śrubki powinien obracać się bez większego oporu, a tak nie jest
wcześniej pojechałem z tym do mechanika bo myślałem że trzeba to robić z kanału, zrobił to z kabiny i zapłaciłem 10zł, niby 10 zł to nie dużo, ale można samemu zrobić pod blokiem a za te 10 zł to można ze 4 kupić
czekam na dalsze pomysły
wcześniej pojechałem z tym do mechanika bo myślałem że trzeba to robić z kanału, zrobił to z kabiny i zapłaciłem 10zł, niby 10 zł to nie dużo, ale można samemu zrobić pod blokiem a za te 10 zł to można ze 4 kupić
czekam na dalsze pomysły
chcę ten plastik "przekręcić" do pozycji pierwotnej, żeby nie wrzucac wstecznego zamiast jedynki (czyli ten plastik przekręcić tak jak jest oryginalnie)
Ostatnio zmieniony pt lut 29, 2008 21:49 przez kropek, łącznie zmieniany 1 raz.