Falujace obroty na luzie i dziwny dzwiek pod maską

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Jargus
Nowicjusz
Nowicjusz

Falujace obroty na luzie i dziwny dzwiek pod maską

Post autor: Jargus » pn mar 03, 2008 21:50

Witam Mam dwa pytanka. Pierwsze o obroty (chyba obroty bo nie mam obrotomierza) Moj golfik to mk3 1.4 Silnik ABD wymieniony rok temu na silnik z 1996 lub 1997r. Codzi o to ze jezeli stoje silnik jest włączony to słysze tak jakby nierówno pracował. chwile jest wpoządku po chwili dławi sie tak jakby miał zgasnac po czym znowu wchodzi na obroty i chwile równo pracuje. Jaka moze byc tego przyczyna. Wymieniłem filtr powietrza kable swiece ustawiłem zapłon. Dodam ze na gazie duzo wyrazniej to sie odczówa. A drugie pytanie To mam słyszalny dziwny dzwiek pod maską tak jakby gotującej sie wody co to moze byc według was? Myslałem ze to alternator ale mechanik mówi ze nie popuscił pasek rozrządu bo na niego stawiał ale ten dzwiek nie minoł. czekam na wasze opinie.

Awatar użytkownika
EnJoy
.:DUB WAY:.
.:DUB WAY:.

Post autor: EnJoy » wt mar 04, 2008 01:05

Jargus pisze:Codzi o to ze jezeli stoje silnik jest włączony to słysze tak jakby nierówno pracował. chwile jest wpoządku po chwili dławi sie tak jakby miał zgasnac po czym znowu wchodzi na obroty i chwile równo pracuje.
krokowiec może szfankować
Jargus pisze:To mam słyszalny dziwny dzwiek pod maską tak jakby gotującej sie wody
a może to rzeczywiscie jest gotujaca sie woda? :P opisz może dokladniej ten dzwiek jesli potrafisz, skad dokladnie dobiega kiedy otworzysz maske?

Kasstro
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: Kasstro » wt mar 04, 2008 11:11

też podejrzewam silniczek krokowy jesli kąt wyprzedzenia zapłonu jest ok

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”