Problem z zapłonem. Trzęsie silnikiem na wolnych obrotach
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Problem z zapłonem. Trzęsie silnikiem na wolnych obrotach
Witam,początkowo był problem z falującymi obrotami,wymieniłem filtr powietrza oraz pęknięta podkładka pod gażnikiem,wypalony był również palec,obroty wróciły do normy i teraz na wolnych obrotach trzęsie silnikiem,gdy wyjmuję (patrząc od lewej strony)kapturki ze świec z 3i4cylindra silnik nie zmienia obrotów.Swiece wymienione przewody też i kopułka.Iskra na świecach jest.Podczas jazdy mam wrażenie że silnik ma właściwą moc.Proszę o fachową pomoc.
Ostatnio zmieniony ndz mar 16, 2008 12:57 przez lucek48r, łącznie zmieniany 1 raz.
- ace-mati
- VWMANIAK
- Kontakt:
jak mogę podłączam sie pod ten temat
widzisz u mnie jest podobnie tyle ze na dwóch środkowych cylindrach i to tylko na wolnych obrotach samochód raz na nich pracuje a raz nie nie mam pojęcia co to może być. w czasie jazdy wszystko jest w porządku.
przewody WN wymienione świece tez palec i kopułka także. Golf 2 1.6 RF 2E2. zapłon ustawiony prawidłowo
widzisz u mnie jest podobnie tyle ze na dwóch środkowych cylindrach i to tylko na wolnych obrotach samochód raz na nich pracuje a raz nie nie mam pojęcia co to może być. w czasie jazdy wszystko jest w porządku.
przewody WN wymienione świece tez palec i kopułka także. Golf 2 1.6 RF 2E2. zapłon ustawiony prawidłowo
Ostatnio zmieniony ndz mar 16, 2008 12:30 przez ace-mati, łącznie zmieniany 1 raz.