Czy to napewno pompa
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Czy to napewno pompa
Witajcie. Przymierzam sie do wymiany pompy wody w mk3 1.4 ABD. Jest taka sprawa ze wymieniałem rozrzad 20000 km temu. czy to aby nie za szybko pompa sie zurzyła? Oto chodzi ze słysze takie dziwne żęrzenie z okolic rozrządu i stawiam na pompe jednak ten odgłos pojawia sie dopiero na rozgrzanym silniku. Wydaje mi sie ze to pompe tak słychac jak termostat otwiera. co o tym myslicie mam racje? I czy przy okazji wymienic pasek czy zostawic (20000) przejechane. I jeszcze jesli mozecie to jaka jest cena wymiany pompy i paska (pompa jest napinaczem)
Mam to samo po rozgrzaniu słychać dziwne żęrzenie wymieniłem pompę wodną i jest to samo Wydaje mi się że to łańcuszek pompy olejowej daje ten dźwięk ale jeszcze tego nie robiłem. Przed kupnem nowej pompy wodnej upewnij się że to ona jest przyczyną, bo wywalisz kasę nie potrzebnie jak ja
jeśli miałeś za mocno naciągnięty pasek pompa mogła się uszkodić
jeśli miałeś za mocno naciągnięty pasek pompa mogła się uszkodić
Ostatnio zmieniony pn mar 17, 2008 19:55 przez jawel, łącznie zmieniany 1 raz.
one loVWe
jakis czas temu wywalało mi płyn chłodzący z tych okolic dlatego stawiam na pompe bo w ABD z tej strony podobno nie ma zadnych zaślepek i to raczej pompa- zobaczymy.
PS. Pasek był z rok czasu naciagniety za mocno. Mechanior myslał ze to własnie przez to ze pasek za mocno naciagniety popuscił ale dzwiek pozostał. A co to takiego ten łancuszek pompy oleju?
PS. Pasek był z rok czasu naciagniety za mocno. Mechanior myslał ze to własnie przez to ze pasek za mocno naciagniety popuscił ale dzwiek pozostał. A co to takiego ten łancuszek pompy oleju?
Ostatnio zmieniony pn mar 17, 2008 19:59 przez Jargus, łącznie zmieniany 1 raz.
- Paweł Marek
- V.I.P.
to nie jest prawda. pomijając fakt co trzeszczy czy łożysko czy coś, to zawsze póki smar w nim jest gęstszy może być ciszejJargus pisze:Dzwiek by był cały czas.
Ostatnio zmieniony pn mar 17, 2008 20:15 przez Paweł Marek, łącznie zmieniany 1 raz.