Przecieka szyberdach?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Przecieka szyberdach?
Witam, szukałem w innych wątkach podobnego problemu ale nie znalazłem. Dzisiaj spotkała mnie niemiła niespodzianka kiedy po pracy wsiadłem do auta i zastałem w środku jezioro w mieszku drążka zmiany biegów i w tym plastikowym wgłębieniu pod drążkiem hamulca ręcznego, oprócz tego zacieki w przedniej częsci podsufitówki i bocznych fragmentach na drzwiami. Szyber domyka się tak jak zawsze. Otwierałem go kilka razy w zeszłym tygodniu po przerwie od lata. Wieczorem zrobiłem test i wężem oblewałem wodą szyber i o dziwo nic nie przeciekło. Jak myślicie co mogło się stać, że tyle wody się dostało do wnętrza w ciągu 8 h. Dodam, że na dachu była wartstwa śniegu, który szybko topniał w ciągu dnia. Jeśli ktoś miał podobny incydent lub ma pomysł na wyjaśnienie to byłbym wdzięczny za info. pozdrawiam
Ostatnio zmieniony czw mar 20, 2008 16:56 przez slaveus, łącznie zmieniany 1 raz.
- daniel2505
- Użytkownik
- Kontakt:
Niekoniecznie. Węże zazwyczaj zasyfiaja się na samym końcu, na wylocie. Otwórz drzwi i spróbuj jakims elastycznym drutem albo linką pchać. Nie zaszkodzi jak druga osoba będzie lała wtedy wodę w rynienki odpływowe przy szyberdachu. Powinno pomóc. Z tyłu odpływy wychodza pod zderzakiem. Jedna ważna rzecz w słupku w przednich drzwiach spust wychodzi w postaci gumowych "cycków" zaraz za słupkiem łączy sie ten gumowy wentyl z wężem. UWAŻAJ żeby wąż nie wypadł ci z tej gumki (nie pchaj zbyt mocno) bo potem cholernie ciężko jest to z powrotem połączyć. Jeśli od tego końca nie idzie przepychanie to do przednich odpływów łatwo się dostać przez otwarty szyber.slaveus pisze:domyślam się, że żeby je przeczyścić to musiałbym zdemontowac podsufitówkę?
[url=http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=123919/]Mój zielony VARIANT[/url]
dzięki, tak zrobię, od wczoraj nic nie przeciekło ponownie mimo, że pada śnieg i deszcz, chyba faktycznie te kanaliki nie są w pełni drożne i jak lezał śnieg na dachu i topniał to w końcu nie nadążaly odprowadzać wody, albo woda która tam była zamarzła ... po teście z wężem też nic nie przeciekło. dzięki za odpowiedź. pozdrawiamdaniel2505 pisze:Niekoniecznie. Węże zazwyczaj zasyfiaja się na samym końcu, na wylocie. Otwórz drzwi i spróbuj jakims elastycznym drutem albo linką pchać. Nie zaszkodzi jak druga osoba będzie lała wtedy wodę w rynienki odpływowe przy szyberdachu. Powinno pomóc. Z tyłu odpływy wychodza pod zderzakiem. Jedna ważna rzecz w słupku w przednich drzwiach spust wychodzi w postaci gumowych "cycków" zaraz za słupkiem łączy sie ten gumowy wentyl z wężem. UWAŻAJ żeby wąż nie wypadł ci z tej gumki (nie pchaj zbyt mocno) bo potem cholernie ciężko jest to z powrotem połączyć. Jeśli od tego końca nie idzie przepychanie to do przednich odpływów łatwo się dostać przez otwarty szyber.slaveus pisze:domyślam się, że żeby je przeczyścić to musiałbym zdemontowac podsufitówkę?
Witam! ?Ja też mam problem z cieknącym szyberdachem ale u mnie napewno nie są zapchane węże odprowadzające wode. miałem pęknieta prowadnice szyberdachu wieadomo jak to w golfach ostatnio wiziełem sie za naprawe kupiłem za grosze szyber od passata b3 i przelożyłem sprawne prowadnice do mojego po złożeniu wszystkiego okazało sie że szyber przecieka z prawej strony co może być tego przyczyną? przed wymianą prowadnic wszystko było ok
- Misiek_B
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
A jest równo z dachem szyberdach mmoże by trzebyło imbusem podregulowac go troche by lepiej dolegał do otworu w dachu.wyczol444 pisze:od passata b3 i przelożyłem sprawne prowadnice do mojego po złożeniu wszystkiego okazało sie że szyber przecieka z prawej strony co może być tego przyczyną? przed wymianą prowadnic wszystko było ok
[b][size=150][url=http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=106888]Mój czerwony Golfik[/url][/size][/b]
Zapraszam vw maniaków z podkarpacia równiez na forum - http://www.vag-podkarpacie.pl
Zapraszam vw maniaków z podkarpacia równiez na forum - http://www.vag-podkarpacie.pl
- Paweł Marek
- V.I.P.
- Paweł Marek
- V.I.P.