Jak sprawdzić dlaczego nie działają halogeny?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Jak sprawdzić dlaczego nie działają halogeny?
Witam. Koledzy mam następujący problem w moim mk3 założone są halogeny, wiązka i włącznik świateł z ich obsługą. Niestety ustrojstwo nie świeci o nie mam pojęcia jak to sprawdzić:( Może ktoś ma pomysł co może być nie tak?
Wesołych świąt wszystkim
Wesołych świąt wszystkim
Dzięki wielkie we wtorek się za to zabiorę:) A mam takie pytanie czy halogeny są podłączone szeregowo czy równolegle? Zastanawiam się czy może jedna z żarówek jest nadpalona.dziejo pisze:no to sprawdz czy dochodzi + do oprawy moze tyl;ko masy nie będziesz miał a z tym to najmniejszy problemNie sprawdzałem napięcia.
[ Dodano: Sob Mar 22, 2008 14:52 ]
oczywiście najpierw załącz światła
mucholus napisał
a tak pozatym to tak jak juz ci radzili sprawdz czy dochodzi ci napiecie do halogenow, nastepnie sprawdz bezpieczniki a następnie włącznik świateł.
Ta się zastanawiam ale chyba kompletnie się nie znasz na elektryce albo dwa razy się zastanów zanim cos napiszesz.(chyba wiadomo że równolegle)A mam takie pytanie czy halogeny są podłączone szeregowo czy równolegle? Zastanawiam się czy może jedna z żarówek jest nadpalona.
a tak pozatym to tak jak juz ci radzili sprawdz czy dochodzi ci napiecie do halogenow, nastepnie sprawdz bezpieczniki a następnie włącznik świateł.
<<<GTI>>>
sprzedam sterownik silnika nr 037 906 025 H
sprzedam sterownik silnika nr 037 906 025 H
Bezpieczniki i włącznik są sprawdzone i wszystko jest w należytym porządku. Dziś sprawdzę, czy dochodzi napięcie do obudowy. Wydaje mi się, że nie potrzebne są Twoje złośliwe stwierdzenia.!!robert pisze:mucholus napisałTa się zastanawiam ale chyba kompletnie się nie znasz na elektryce albo dwa razy się zastanów zanim cos napiszesz.(chyba wiadomo że równolegle)A mam takie pytanie czy halogeny są podłączone szeregowo czy równolegle? Zastanawiam się czy może jedna z żarówek jest nadpalona.
[ Dodano: 01 Kwi 2008 06:54 ]
Koledzy sprawdziłem napięcie w kostkach halogenów i wynosi ono 0.75 V.