[MK4] Wycięcie katalizatora z 1.6
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
wyciety katalizator
witam, mam golfa 4 1.4 16 v z 2000 , rozsypal mi sie katalizator, wiec wstawilem rurke. w zwiazku z tym ze sa 2 sady zapalila mi sie kontrolka od silnika ale pozatym przymula mi czasami auto, nie przyspiesza plynnie tylko przerywa:/
Jest na to jakas tansza rada niz wstawienie spowrotem katalizatora ?
Prosze o POMOC !!
Prosze o POMOC !!
Re: wyciety katalizator
moim zdaniem tylko kupno tanszego katabardek2 pisze:witam, mam golfa 4 1.4 16 v z 2000 , rozsypal mi sie katalizator, wiec wstawilem rurke. w zwiazku z tym ze sa 2 sady zapalila mi sie kontrolka od silnika ale pozatym przymula mi czasami auto, nie przyspiesza plynnie tylko przerywa:/
Prosze o POMOC !!
Witam kolegow. Podłączam się do tematu za poazwoleniem Otóż mam pytanko w sprawie układu wydechowego w MK3 "MEXICO" 96r. Przepalił mi się wydech, ale zaglądałem pod spód i nic nieznalazłem,a auto nadal ryczy jak krowa zwłaszcza po ostatniej ponad 300 kilometrowej przeprawie przez góry.Końcowy tłumik jest oki , ale cały układ wydaje mi się jakiś podejrzany, niema tam nic oprócz wspomnianego tłumika i charmonijkowej złączki w stalowym oplocie którego już prawie na niej niema. Czy to tak ma być, czy powinien tam być jescze jakiś kat lub pierwszy tłumik? Proszę o pomoc
Pozdrawiam wszystkich. Marcel
Dokladnie, nie mozna wywalic i kata i sondy , ale niektorzy tak robia niestety i sie dzieja cuda. Kolega przerabial ten temat i wrocil do uniwersalnego kata BOSAL, ktory kosztowal tylko 400 pln. Zdecydowanie lepszym rozwiazniem jest wywalenie ceramiki ze srodka i ponowne zalozenie starego kata. No chyba ze jest kompletnie zezarty prze rdze
[ Dodano: 25 Mar 2008 20:55 ]
[ Dodano: 25 Mar 2008 20:55 ]
ta druga jest wkrecana w katabardek2 pisze:a ta druga sonda nie jest za katalizatorem ?
Ostatnio zmieniony wt mar 25, 2008 21:54 przez Lukieyoo, łącznie zmieniany 1 raz.