nieszczelny gaznik
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
nieszczelny gaznik
witam mam takie pytanko. mam nieszczelny gaznik i cieknie mi benzyna od strony szyby. jak dam wiecej gazu to leci wiecej benzyny..... marnujac sie........
1.czy moze taka nieszczelnosc wplywac na brak biegu jałowego bo gdy spuszcze z gazyu to od razu gasnie. a gdy mam na LPG jest tak samo.?
2. jak odkrecic gaznik od reszty ?
1.czy moze taka nieszczelnosc wplywac na brak biegu jałowego bo gdy spuszcze z gazyu to od razu gasnie. a gdy mam na LPG jest tak samo.?
2. jak odkrecic gaznik od reszty ?
SPRZEDAM PRZYCISKI /WŁACZNIKI PODGRZEWANYCH FOTELI OD AUDI A4
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
silnik 1.3 oznaczenia nieznam. paliwo cieknie z tylo po takiej blaszce ktora steruje obrotami po wcisnieciu pedalu gazuapisz jaki masz gaźnik i jaki silnik..
Z tym paliwem to radziłbym nie ryzykować i natychmiast zabrać się za to..
Skąd dokładnie Ci cieknie to paliwo..?
SPRZEDAM PRZYCISKI /WŁACZNIKI PODGRZEWANYCH FOTELI OD AUDI A4
gaznik masz 2e3 i odkreca sie go poprzez odkrecenie 3 srub na klucz 10. Sruby takie sa na gorze tylko 3, tak wiec nei bedzie problemu z ich znaleziem, i znajduja sie w obrysie trojkata.rafalbazar pisze:2. jak odkrecic gaznik od reszty ?
Odkrecasz je, odpinasz wszystkie kabelki, rurki z woda, te co trzeba, linka gazu i przewod paliwowy i gaznik masz juz wyjety,
Jezeli leci Ci paliwo z tyly gaznika, pod szyba, po stronie pasazera, to znaczy, ze jest zbyt duzy poziom paliwa w gazniku. Prawdopodobnie uszkodzeniu ulegl i zatonal plywak, i paliwo caly czas dostaje sie do gaznika. Ewentualnie zawor przepuszcza juz paliwo.
W obydwu przypadkach konieczne jest wyjecie gaznika i odkecenie pokrywy gaznika, do ktorej, od spodu, przymocowany jest plywak i zawor. Pokrywa jest na 5 srub krzyzakowych.
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
- Paweł Marek
- V.I.P.
z którego miejsca konkretnie? Może być jak napisał Mis, a możesz mieć pękniętą membranę w pompce przyśpieszajacej (najczęstsza sprawa). Daj fotkę, określ dokładnie miejsce na jakimś rysunku z netu to pomożemydarek186 pisze:cieknie mi benzyna
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.