stukanie w zawieszeniu MKII
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
stukanie w zawieszeniu MKII
Dzis niefortunnie zaliczyłem dzióre. W efekcie przedni prawy migacz przestał świecic, i zawieszenie, prawy przód skrzypi i chyba bardziej sie buja niż przedtem. Czyzby to był koniec amortyzatora, czy moze to cos innego padło. Napewno niejeden użytkownik miał juz taką przypadłosć ;( . Jeżeli to amortyzator to jaki najrozsadniej wybrać na dłuzszy czas exploatacji ? bo niezamierzam zmieniać mojego goferka na nic innego ;P
;P
- ygd
- Prezes vwgolf.pl
- Auto: Audi S3
- Silnik: AFN
- Kontakt:
Kupuj oczywiście parę amortyzatorów, nie jeden... dobre są Bilstieny B4 gas.... ewentualnie KYB Ultra SR, czy Sachs Advangate.... cenowo chyba najlepiej Bilstien wypada, około 160pln/sztuka (jeśli chodzi o przód...).
Wymień od razu odboje, osłony, jesli są uszkodzone... i ewentualnie łożyska mc personów, jesli coś z nimi nie tak...
Pamiętaj, że na zawieszeniu nie ma sensu oszczędzać, od niego często zależy twoje życie...wiele osób już się o tym przekonało...
Wymień od razu odboje, osłony, jesli są uszkodzone... i ewentualnie łożyska mc personów, jesli coś z nimi nie tak...
Pamiętaj, że na zawieszeniu nie ma sensu oszczędzać, od niego często zależy twoje życie...wiele osób już się o tym przekonało...
VW Klub Polska #106
Golf MK4 `99 1.6
Audi S3 8L '01
Golf MK4 `99 1.6
Audi S3 8L '01
Waśnie zastanawiałem sie nad BILSTEIN-ami B4 w sumie chyba maja najlepsze opinie.
Mam kolejne pytanie odnośnie zawieszenia, zaszaleje i zmienie całe zawieszenie. Rozglądam sie również za sprężynami, tylne zdecydowanie mi przysiadaja, ale przednie chyba jeszcze pociagna. Jak sprawdzić jaki wymiar sprężyn potrzebuje , bo na takich jak teraz ( chodzi o wysokosć) jeździ mi sie najlepiej prawdopodobnie są to orginalne. Niechce zadnych obiżanych, bo na obniżonym zawieszeniu to o zaparkowaniu pod moim blokiem mógłbym sobie pomarzyc, lub polować pół dnia na wolne miejsce.
Mam kolejne pytanie odnośnie zawieszenia, zaszaleje i zmienie całe zawieszenie. Rozglądam sie również za sprężynami, tylne zdecydowanie mi przysiadaja, ale przednie chyba jeszcze pociagna. Jak sprawdzić jaki wymiar sprężyn potrzebuje , bo na takich jak teraz ( chodzi o wysokosć) jeździ mi sie najlepiej prawdopodobnie są to orginalne. Niechce zadnych obiżanych, bo na obniżonym zawieszeniu to o zaparkowaniu pod moim blokiem mógłbym sobie pomarzyc, lub polować pół dnia na wolne miejsce.
;P