Prędkościomierz szaleje
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Prędkościomierz szaleje
Siema
Ostatnio mój prędkosciomierz troche wariował tzn "skakał" se potem padł i znów zaczął działać poczytałem na forum troche o tym ale u mnie jest tak ze jak na postoju stoje i ga pogazuje to prędkosciomierz ten wariuje (zaznaczam ze nie chodzi tak samo jak obrotomierz) i nie wiem czy tak sie zawsze dzieje jak pada impulsator. Mam zamiar wykręcic impulstator (nie wiem moze go trzeba przeczyscić)
pozdr serdecznie
Ostatnio mój prędkosciomierz troche wariował tzn "skakał" se potem padł i znów zaczął działać poczytałem na forum troche o tym ale u mnie jest tak ze jak na postoju stoje i ga pogazuje to prędkosciomierz ten wariuje (zaznaczam ze nie chodzi tak samo jak obrotomierz) i nie wiem czy tak sie zawsze dzieje jak pada impulsator. Mam zamiar wykręcic impulstator (nie wiem moze go trzeba przeczyscić)
pozdr serdecznie
Ostatnio zmieniony ndz mar 16, 2008 21:21 przez Obzik, łącznie zmieniany 1 raz.
- Czerwień
- Mały gagatek
- Kontakt:
dzis rowniez u mnie zaczoł wariowac pedkoscioimierz... na poczatku wyjechalem sobie spokojnie i ciagle wskazywal zero... przejechalem może kilometr i zaczoł działąc tak jak powinien.... przeleciałęm sie 140 i zaczoł szalec... wahlowac miedzy 120-150... droga byla dosyc nierowna... co sadzicie o tym ?? ostatnimi czasy zmienialem podswietlenie zegarow lecz ich nie odlaczalem itp... zmienilem tylko folie
predkosciomierz szaleje
Mi tez od pewnego czasu szaleje predkosciomierz mozecie mi powiedziec jakie i gdzie te styki sa do przeczyszczenia. cos trzeba wyjmowac czy jak? bo ja bardzo slaby z tego zagadnienia pozdr
dv,h,h,jh,h
- gOOzOl
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
nic wielkiego, tam jest chyba jedna srubka ktora to trzyma, odkrecasz, wyjmujesz, patrzysz w jakim stanie jeste zebatka, mozesz pokusic sie o test - podpinasz na skrajne styki 12V, krecac na srodkowym powinien sie pojawic impuls, tzn na mierniku pojawic okolo 12 V miedzy + em a wyjsciem impulsow styki to chyba 1-plus, 3-masa, 2-impulsyCzerwień pisze:a podpowie mi ktośj jak sie do tego impulsatora zabrac?? bo w temacie jestem zielony hihi:P co po koleji i czy duzy z tym problem ?
- Czerwień
- Mały gagatek
- Kontakt:
panowie kurcze ja nic na zadna srubke nie moge znales... owszem znalazlem jakis czujnik co wchodzi w skrzynie, jest na 3 piny ale jego sie poprostu wkreca... wyczyscilem i wogole a licznik nawet nie drgnie... mam podobny impulsator od seata alhambry tdi i wtyczka pasuje idealnie... krecac takim cypelkiem tez wkazowka nie daje znaku zycia... Nie wiem co to może byc... odłaczylem nawet radio bo myslalem ze cos z kablami ale tez nie pomoglo... jak go kupilem byl urwany kabelek masy ten przy masce i przy kupnie licznik działał. Pomyslalem ze po coś tam masa jednak jest i zamocowalem ją tak jak trzeba z myśla ze tak powinno byc... No i faktycznie od tego czasu licznik chodzil ale rowniez wariował czasem.... Teraz nie chodzi wogole... Czy to moze być przyczyną?? Sam juz nie wiem... co radzicie??
[ Dodano: 06 Kwi 2008 13:44 ]
doradźcie coś... wczoraj sprawdzalem wszystkie kable wygladaja nacale.... styki przeczyscilem przy impulsatorze oraz przy samym liczniku i dalej nic. Czy jak wykrece impulsator i bede nim krecic to licznik powinien sie ruszyc?? Robilem tak na 2 czujnikach i nic... jeszcze tym miernikiem bym musial sprawdzic
[ Dodano: 06 Kwi 2008 13:44 ]
doradźcie coś... wczoraj sprawdzalem wszystkie kable wygladaja nacale.... styki przeczyscilem przy impulsatorze oraz przy samym liczniku i dalej nic. Czy jak wykrece impulsator i bede nim krecic to licznik powinien sie ruszyc?? Robilem tak na 2 czujnikach i nic... jeszcze tym miernikiem bym musial sprawdzic