zapłon
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
zapłon
witam ostatnio autko mi słabo chodziło, słabo odpalało,i duzo paliło a na koniec czasami iskra byla a czasem nie . rozebrałem zapłon i sie okazało ze przerywacz sie poluzował i wcale nie przerywał, bo krzywka nie roizwierała go . i tu moje pytanie jaka przertwa powinna byc na przerywaczu. ustawiłem mniej wiecej ale z odpalaniem na zimnym jeszcze jest słabo
SPRZEDAM PRZYCISKI /WŁACZNIKI PODGRZEWANYCH FOTELI OD AUDI A4
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
Mis pisze: zmieniaj szybciutko, a bedzie wszystko ok
Pewnie w trakcie obrotu osi aparatu styki "odskakiwały" jakoś i coś "iskropodobnego" pojawiało się na świecach.rafalbazar pisze: ale jak wcale nie przerywał to skad sie brała iskra ?
Ostatnio zmieniony wt kwie 01, 2008 22:41 przez zodiak, łącznie zmieniany 2 razy.
Zagazowany KR już sprzedany :( , teraz jeżdzi się ABFem :) Abf czyli Abfahrt
Nad ranem:
-żona :gdzie byłeś mordo?!!
-on : na Fylypynach.
Nad ranem:
-żona :gdzie byłeś mordo?!!
-on : na Fylypynach.
Mozesz miec rozniez zle zaplon ustawiony, i te dwie rzeczy sie uzupelniaja. Ja mialem podobnie, tyle, że przerwa byla wieksza niz 5 mm. Jak ustailem poprawnie przerwe, na nowych stykach, to zle chodzil. Dopiero jak zaplon usatwilem jak nalezy to silnik wrocil do zdrowia. Na tej przerwie pow 5mm i zlym zaplonie rowniez chodzil dobrze. Roznie to bywa z ta iskra. Moze byc tak jak zodiak pisze wlasnie, iskropodobne
Ostatnio zmieniony wt kwie 01, 2008 22:41 przez Mis, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
kupuj smialo nowy. Koszt ? ja placilem niecale 7 zl, a nowy starczy na dlugo. U mnie sie polepszylo, udalo sie zaplon poprawnie ustawic, i zaczal dobrze odpalac na wilgotnym powietrzu. Platynki mialem wytarte juz, ale i ten kabelek mial u mnie izolacje uszkodzona juz.rafalbazar pisze:własnie a czy cos sie polepszy jak kupie nowy przerywacz bo w tym starym to te platynki nie schodza sie juz równolegle tylko sa troche krzywe i jakby wytarte po srodku