Wymiana silnika 1Z
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Wymiana silnika 1Z
Mam pytanie odnosnie wymiany silnika w Mk3 1,9 Tdi 90 Km 1z.... silnik ktory byl w aucie .....przestal nadawac sie do uzytku:( .... szukam motoru ktorym moglbym go zastapic.....czy musi to byc koniecznie silnik o oznaczeniu 1z? czy moga byc tez to inne wersje silnika tdi? Jakie moga byc problemy przy innym motorze? Z gory dziekuje za pomoc.....
Ostatnio zmieniony sob kwie 05, 2008 15:31 przez Kubi1986, łącznie zmieniany 1 raz.
Kubi1986 ;)
Pewnie, że można wstawić inny silnik czyli zrobić tzw. Swap'a.
Jeżeli chcesz ograniczyć koszty tylko do kosztu zakupu samego silnika to zmień na 1Z a jeżeli chcesz wstawić inny (mocniejszy i nowszy silnik np. któryś z Mk4) to musisz się liczyć z dodatkowymi kosztami ale o tym to już proponuję doczytać w dziale Projekty a konkretnie swapy silników.
Ja zdecydowanie wolałbym wstawić nowszy mocniejszy silnik !
Jeżeli chcesz ograniczyć koszty tylko do kosztu zakupu samego silnika to zmień na 1Z a jeżeli chcesz wstawić inny (mocniejszy i nowszy silnik np. któryś z Mk4) to musisz się liczyć z dodatkowymi kosztami ale o tym to już proponuję doczytać w dziale Projekty a konkretnie swapy silników.
Ja zdecydowanie wolałbym wstawić nowszy mocniejszy silnik !