tylne zawieszenie [mk2]
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
wystarczy odkręcić tylko dwie śruby które przechodzą przez tuleje i "przód" wachacza opadnie lekko do dołu i to już wystarczy by zabrać sie do wymiany tulejalfikt pisze:Kurcze czytam ten temat bo mam chyab ta sama dolegliwość
dobija na dolkach .
I pewno wybija inne elementy zawieszenai z tylu pasowalo by to zrobic z tego co piszecie to da rade samemu
Tylko czy trzeb cale zawieszenie opuszczac ???
wierze że Ci sie uda zrobić samemu zawsze kasa zostanie na jakiś inny gadzet do fałweja
- maciek 1.8
- Mały gagatek
- Kontakt:
pamiętaj żeby nowe tuleje założyć identycznie jak stare bo jak obkręcisz je chociaż troszkę to pupa blada szybko polecą.alfikt pisze:no wyglada z enie jest to takie trudne
POWALCZE ale najpierw przeglad musze zalatwic i ubezpieczenie oplacic jak zostanei kaski to DZIEKI
do założenia użyj lewarka hydraulicznego albo git młotka bo małym tylko poklepiesz no i przed założeniem nasmaruj zewnętrzną część tulejki
powodzenia
kupię alternator do mk2 1.8 RP bez wspomagania
- blackwhite
- Użytkownik
- Kontakt:
Jescz enie wymienilem tulej.
ALe byłem wczoraj w warsztacie i faktycznei wołaja min 150zł za wqymiane.
BO mowia ze ciezko wychoddzi ze ciezko włożyc i ze trzeba cała belkę wyciągnąć - bo w MK III jest według nich łatwiej a w 2 to przerąbane. I mówią ze to jescze zależy czy tulejka jest w całości czy składa się z 2 częsci.
Nie usmiecha mi sie wydac 150zł ale z drugiej strony jesli rozbiore sam i nie bede mógł wyciągnąć (lub włożyć) to tez nie bedzie zbyt fajnie.
Moze ktos kto robił to w MKII opisałby (lub na maial [email protected]) sposób wymiany krok po kroku i co jest to tego potrzebne.
Jeden mechanik powiedzial ze mozna wywalic regulatory siły hamowania przy okazji bo i tak albo nie dzialają lub są zepsute - co otym myślicie?
ALe byłem wczoraj w warsztacie i faktycznei wołaja min 150zł za wqymiane.
BO mowia ze ciezko wychoddzi ze ciezko włożyc i ze trzeba cała belkę wyciągnąć - bo w MK III jest według nich łatwiej a w 2 to przerąbane. I mówią ze to jescze zależy czy tulejka jest w całości czy składa się z 2 częsci.
Nie usmiecha mi sie wydac 150zł ale z drugiej strony jesli rozbiore sam i nie bede mógł wyciągnąć (lub włożyć) to tez nie bedzie zbyt fajnie.
Moze ktos kto robił to w MKII opisałby (lub na maial [email protected]) sposób wymiany krok po kroku i co jest to tego potrzebne.
Jeden mechanik powiedzial ze mozna wywalic regulatory siły hamowania przy okazji bo i tak albo nie dzialają lub są zepsute - co otym myślicie?
Mi na przegladzie powiedzial ze musze wymienic silentbloki tylniej belki.Koszt jednego to 25-30zl.Koszt wymiany na warsztacie 90zl.Bawic sie w to samemu czy jechac na warsztat???Aha i mam pytanie:Jak zamykam dzrwi to po zamknieciu widze jak autko buja sie troche na boki.Czy powodem moga byc te silentbloki czy amortyzatory?
Czy tuleja o której mówicie to element nr 11 na tym malunku http://etka.auto2.ru/vw/GO/1987/70/53/752036/
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Mk2 1.6D + Mk 3 1.9 TD
Mk2 1.6D + Mk 3 1.9 TD
ale ten rysunek i ten co dajesz link pod spodem to sa 2 rózne rysunki chyab bardziej chodzi o ten nizejstary123 pisze:Czy tuleja o której mówicie to element nr 11 na tym malunku http://etka.auto2.ru/vw/GO/1987/70/53/752036/