Hmm. Gaz to raczej nie wylacza tempomatu. Hamulec owszem, ale jesli dodadsz gazu noga zeby przyspieszyc to pozniej jesli puscisz pedal prdkosc spadnie do nadanej i bedize sie nadal utrzymywac.damcio151 pisze:jak naciśniesz pedał gazu lub hamulec , to tempomat się wyłączy
Montaz tempomatu, co i jak?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
[img]http://img413.imageshack.us/img413/3990/naklejkalogopodpistt1.jpg[/img] Bye, bye Mk3...
czy w kazdej benzynie i kazdy rocznik takie zamieszanie z tempomatem?
1.4 2001.rok kombi..
prosze o potwierdzenie jesli faktycznie wieksze koszta to odpada;] ale na allegro cena manetki z wiazka kabli zacheca dlatego kombinuje;]
i nie smiejcie sie z "rakiety" ehh mam nadzieje ze sie nie zabije tym 75KM mobilem;]
zauroczyl mnie stan auta i historia;]
1.4 2001.rok kombi..
prosze o potwierdzenie jesli faktycznie wieksze koszta to odpada;] ale na allegro cena manetki z wiazka kabli zacheca dlatego kombinuje;]
i nie smiejcie sie z "rakiety" ehh mam nadzieje ze sie nie zabije tym 75KM mobilem;]
zauroczyl mnie stan auta i historia;]
kombi golf IV 2002r. 1.4 jednym slowem rakieta;]
jak dodasz gazu i zwiększysz prędkość chyba o 10 km/h to jeszcze wróci do zapamiętanej prędkości a jeśli o więcej to nieinek01 pisze:Hmm. Gaz to raczej nie wylacza tempomatu. Hamulec owszem, ale jesli dodadsz gazu noga zeby przyspieszyc to pozniej jesli puscisz pedal prdkosc spadnie do nadanej i bedize sie nadal utrzymywac.damcio151 pisze:jak naciśniesz pedał gazu lub hamulec , to tempomat się wyłączy
To ja mam jeszcze takie pytanie. Czy do silnika benzynowego AEE też potrzeba tyle zachodu żeby podłączyć tempomat? Słyszałem, że jak się ma gaz elektroniczny (nie na linkę) to nie ma takiego dużego kłopotu. Poprostu wystaczy podłączyć manetkę i wszystko gra jak należy. Prawda to, czy też jest kłopot? Z góry dziękuję za odpowiedzi. Pozdrawiam
motor AEE ma linke z tego co wiemhtrl pisze:To ja mam jeszcze takie pytanie. Czy do silnika benzynowego AEE też potrzeba tyle zachodu żeby podłączyć tempomat? Słyszałem, że jak się ma gaz elektroniczny (nie na linkę) to nie ma takiego dużego kłopotu. Poprostu wystaczy podłączyć manetkę i wszystko gra jak należy. Prawda to, czy też jest kłopot? Z góry dziękuję za odpowiedzi. Pozdrawiam