problem z olejem w silniku
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
problem z olejem w silniku
Mam pytanie jaki olej mam wlaci do swojego silnika w MK3 1.8 ADZ z 96r zagazowanego, cały szkopuł w tym wyborze jest taki że autko dopiero kupilem i brakowalo w nim prawie 2 litrow, nie ma zadnej naklejki z informacja jaki tam olej byl wlany. Wlalem aby uzupelnic stan Orlenoskiego semisyntetic 10W/40 no i tak jezdze od miesiaca, no i wreszcie trzeba go wymienic. TYLKO NA JAKI, ktory nie uszkodzi mi silnika lub czegos innego. Za odpowiedz z gory dziekuje.
Ostatnio zmieniony wt kwie 29, 2008 22:43 przez c-kozi, łącznie zmieniany 1 raz.
- Krembul
- Użytkownik
- Kontakt:
Zależy od przebiegu. Ja leje mobila 10W40 - przebieg 152 000km. Jeśli nie jesteś pewien przebiegu albo jest on dość duży to nalej dla pewności mineralnego. Polecam MOBIL.
Sprzedam REFLEKTORY "golf IV look" do mk3 stan idealny+3 komplety żarówek xenon oraz SPORTOWY FILTR POWIETRZA K&N do mk3+olejki regenerujące(200PLN)
- Krembul
- Użytkownik
- Kontakt:
100zł za 5 litrów to niezła cena. U mnie bańka 4l (bo 5 litrowych nie widziałem) kosztuje 129zł. Wczoraj w TESCO sprawdzałem to bańka 4l + 1l gratis kosztowała 130zł. Ale olej polecam.
Sprzedam REFLEKTORY "golf IV look" do mk3 stan idealny+3 komplety żarówek xenon oraz SPORTOWY FILTR POWIETRZA K&N do mk3+olejki regenerujące(200PLN)