ciagle przepalająca się żarówka h7
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
ciagle przepalająca się żarówka h7
witam. od jakiegoś czasu mam problem z przepalającym sie światłem h7 po lewej stronie.
probowałem rożnych żarówek ale nic to nie daje. jedna wytrzymała 3tyg, ostatnia padła po 2dniach.
jaka może być tego przyczyna? wadliwe żarówki? może jakieś większe napięcie? brak masy? jak to sprawdzić a najlepiej jak rozwiązać ten problem.
z góry dzięki za odpowiedzi
probowałem rożnych żarówek ale nic to nie daje. jedna wytrzymała 3tyg, ostatnia padła po 2dniach.
jaka może być tego przyczyna? wadliwe żarówki? może jakieś większe napięcie? brak masy? jak to sprawdzić a najlepiej jak rozwiązać ten problem.
z góry dzięki za odpowiedzi
Ostatnio zmieniony śr kwie 30, 2008 13:53 przez pucha, łącznie zmieniany 1 raz.
a jakie powinno byc napiecie? zwyklym miernikiem sprawdzic?
hmm jakie zarowki : na poczatku kupilem jakies farenheit, wiec myslalem ze to moze przez to , wiec kupilem philipsy za ok 80zł (nie pamietam ktore) i tez sie przepalila. w zasadzie w tym reflektorze byly - 4 rozne zarowki - ostatnia wytrzymnala 2 dni (philips). z postojowkami, h1, halogenem wszystko jest ok tylko te h7 tak sie szybko przepalaja.
hmm jakie zarowki : na poczatku kupilem jakies farenheit, wiec myslalem ze to moze przez to , wiec kupilem philipsy za ok 80zł (nie pamietam ktore) i tez sie przepalila. w zasadzie w tym reflektorze byly - 4 rozne zarowki - ostatnia wytrzymnala 2 dni (philips). z postojowkami, h1, halogenem wszystko jest ok tylko te h7 tak sie szybko przepalaja.
- Paweł Marek
- V.I.P.
zrób dwie rzeczy: sprawdź czy wtyki żaówki ciasno siedzą (luźne dają przegrzewanie) oraz sprawdź umocowanie żarówki w lampie, czy twardo siedzą, luźne mocowanie daje w czasue jazdy wibracje i przytśpiesza spalenie żarówki
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.