Skoki mocy .. przyczyna ??

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
Artur79
Ma gadane
Ma gadane

Skoki mocy .. przyczyna ??

Post autor: Artur79 » wt maja 20, 2008 15:33

Witam

Posiadam Golfa 3 1.8 ABS
i mam maly problem z moca silnika
jedna stalo jest to ze cisnienie na cylindrach jest ok .. reszta to juz wielka niewiadoma...

wczesniej mialem AAM i byl slaby ... zgonilem to na moc choc mam tez polo 1.6 75km AEE i on jest strasznie mocny w porownaniu do AAM.

dostalem okazyjeni silnik ABS .. tsna bardzo dobry ( cisnienie na cylindrach ) ale jakiegos wiekszego odczucia mocy brak .. czasami mam wrazenie ze jest taki sam jak ten AAM

co moze byc przyczyna ??

jestem na etapie zniam tlumikow ( rozne dla tych modeli silnikow - teraz zakaldam prawidlowy dla ABS ) czy to moze miec wplyw ?? dodam ze tlumiki mam jeszcze oryginalne 92r ... wiec troche maja ale czy az tak moga przygiac moc ??

dodam jeszcze ze lambda sprawdzana i dziala ok na VAG-u ... tem tez ok i zaplon tez ustawiony poprawnie ... swiece nowe .... filtry tez regularnie zmianieane ... co prawda mam gaz ale roznicy miedzy paliwem a gazem brak .. zdemontopwalem tez gaz na jakis czas ( wszytsko wraz ze zewzka ) i zadnej roznicy....

dochodiz do tego ze seicento 900 syzbciej rusz aniz ja a ja ledwo co go scigam ...
predkosc 110-120 jakos idzie osiaganac .. ale 140-160 to juz wyzsza szkola nie wspominajac o przyspieszeniu ....

moze jeszcze uszczelka pod wtryskiem ??
czy opor wspomoagania moze wplynac na moc ??

---> Golf III 1.8 <---

Awatar użytkownika
MarcoVW
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: MarcoVW » wt maja 20, 2008 15:55

Napisałeś ze sprawdzaleś lambde na VAGu , sprawdz ją na testerze do lambd. Mozliwe ze jak ja sprawdzales to wlasnie byl ten moment co funkcjonowala w pelni, musisz trafic kiedy zamiera.

Bo wlasnie lambda moze mieć przeskoki tzn sie blokować na jakieś chwile i dlatego masz te skoki mocy.
Ostatnio zmieniony wt maja 20, 2008 15:56 przez MarcoVW, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Artur79
Ma gadane
Ma gadane

Post autor: Artur79 » śr maja 21, 2008 10:40

MarcoVW pisze:Napisałeś ze sprawdzaleś lambde na VAGu , sprawdz ją na testerze do lambd. Mozliwe ze jak ja sprawdzales to wlasnie byl ten moment co funkcjonowala w pelni, musisz trafic kiedy zamiera.

Bo wlasnie lambda moze mieć przeskoki tzn sie blokować na jakieś chwile i dlatego masz te skoki mocy.
ok .. powiedz mi czy jak podlacze VAG i pojezdze z nim to tez wychwyce blad lambdy ?? jako tako testera nie mam do lambd wiec ciezko bedzie tak ustalic ...

zastanawia mnie tylko to ze na gazie jest tak samo ... a tam lambda juz tak duzo nie ma do gadania - przynajmniej tak mi sie wydaje jest odcianana od kompa glownego i podaje dane tylko do kompa od gazu - pojezdze na VAG to zobaczymy co pokaze i dam znac.

---> Golf III 1.8 <---

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”