autoalarm, ale gdzie sie pod stacyjke podpiac??

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

kluuzi
Mały gagatek
Mały gagatek

autoalarm, ale gdzie sie pod stacyjke podpiac??

Post autor: kluuzi » czw maja 22, 2008 16:10

Witam, od kilku dni golfa mam rozebranego prawie na czesci- srodek, i teraz takie mam pytanie do Was, jak podlaczyc, mianowice pod ktory kabel sie wpiac do stacyjki by to jakos dzialalo, niby jest ze zoltym, ale dokladnie do ktorej kostki, bo juz wogole nie czaje, podpiac drzwi podpiąłem, i chcialem podpiac tez klape, ale na to chyba jakis tez przekaznik potrzebuje- wie moze z Was jaki dokladniej??
Obrazek Obrazek

dziekuje z goory za pomoc :okej:
Pozdrawiam :food:

Awatar użytkownika
miś fazi
_
_

Post autor: miś fazi » czw maja 22, 2008 16:37

jak chcesz napięcie mieć po stacyjce to musisz sie wpiąc pod kabel czarny

Awatar użytkownika
pekol
VW WLKP
Kontakt:

Post autor: pekol » czw maja 22, 2008 16:46

pod kostke najlepiej sprawdz jakims probnikiem, poprzekreceniu kluczyka powinno sie ziswiecic.... duzo mozliwosci tam nie mam bo do stacyjki, przynajmniej u mnie, sa 4 kabelki

Co do klapy to chodzi tobie o czujnik otwwarcia czy otwieranie klapy ???

jezeli czujnik otwarcia to wystarczy ze podepniesz sie do ktrego z czujnikow dzwiowych...
Jezeli chodzilo ci o otwieranie klapy to nie musisz dawac przekaznika... kupujesz silownik o wiekszym uciagu, bodajrze 3 lub 5 kg... i bezposrednio podlaczasz do "alarmu" (+) a mase gdzies znadziejsz :) (jakas srubalub cos ) :)

Obrazek
Służę pomocą z VAG

kluuzi
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: kluuzi » czw maja 22, 2008 16:56

no tak, chodzi mi o otwieranie klapy, ale wlasnie, podlaczylem tak jak napisales, o tym samym ze na + z alarmu, ale tutaj problem jest taki ze silownik nawet nie drgnie- za maly prad tam idzie, a co do kostki to mianowicie no wlasnie z ktorej to leci, bo tam jest ich chyba lacznie z 6kostek, za chwile zdjecie zapodam
Obrazek
Ostatnio zmieniony czw maja 22, 2008 17:06 przez kluuzi, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
miś fazi
_
_

Post autor: miś fazi » czw maja 22, 2008 17:04

masz tam kostke stacyjki , jest w niej pięc kabli , inne kostki są od kierunków , świateł i.t.d , kostka stacyjki jest najniżej

[ Dodano: 22 Maj 2008 17:05 ]
kolego a jaki masz centralny , orginalny pneumatyk czy dorabiany

kluuzi
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: kluuzi » czw maja 22, 2008 17:09

no oczywiscie ze juz nie oryginal /niestety byl juz ograbiony...

Obrazek

czyli to spod 1 to z tamtad czy tam pod tamto mam sie wpiac ??

2 czy ktos moze mi wytlumaczyc do czego to jest???

oraz czy jest jakas inna mozliwosc wyjecia bembenka czy wkladu stacyjki bez zdejmowania tej sztycy czy jak temu tam??niby wiercic ale dokladniej gdziue???

troche slabo widac marker (przepraszam - to wina painta windy)
Ostatnio zmieniony czw maja 22, 2008 17:17 przez kluuzi, łącznie zmieniany 3 razy.

Awatar użytkownika
pekol
VW WLKP
Kontakt:

Post autor: pekol » czw maja 22, 2008 17:10

z silownikiem do klapy to zobacz na krotko.... moze wyzwalany jest masa a nie Plusem ...
najlepiej probnikiem , albo zaroweczka zobacz...

co do kostki pod stacyjka to jest kosta ktora jest jaby na samym koncu kolumny, od spodu, w tylnej czesci obudowy, tak jakby na przedluzeniu, tak jak wchodzi kluczyk w stacyjke

Obrazek
Służę pomocą z VAG

kluuzi
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: kluuzi » czw maja 22, 2008 17:14

klapa dziala mi ale tylko na przycisk wewnatrz wyzwalany +, ale chcialem miec otwieranie z pilota.... :chytry: i tak sie z tym glowkoje :helm:

Awatar użytkownika
miś fazi
_
_

Post autor: miś fazi » czw maja 22, 2008 17:15

widać tą kostke jest biała i masz ją jeszcze wpiętą , najbliżej kolumny kierownicy

[ Dodano: 22 Maj 2008 17:20 ]
jak masz centralny elektryczny to jest sterowany widocznie minusem , a Ty potrzebujesz do siłownika klapy plus , w takim razie widocznie musisz zrobic odwracanie z minusa na plus przekażnikem

[ Dodano: 22 Maj 2008 17:21 ]
w tym alarmie nie ma możliwości ustawic osobno plus i minus , zależy jak połączysz piny masz wszędzie albo minus albo plus

Awatar użytkownika
pekol
VW WLKP
Kontakt:

Post autor: pekol » czw maja 22, 2008 17:22

to sprawdz jaki sygnal wychodzi z alarmu na KLape... jezeli + po podlaczasz bezposrednio, jezeli - to musisz zrobisz przez przekaznik

Obrazek
Służę pomocą z VAG

kluuzi
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: kluuzi » czw maja 22, 2008 17:24

ale centralny zamek to inny modul po prostu podpiety do centralki alarmu, a silownik klapy ma swoje napiecie prawie prosto z aku (oczywiscie przez bezpiecznik i wlacznik) i jak z tymi przekaznikami?? :crazy:

Awatar użytkownika
miś fazi
_
_

Post autor: miś fazi » czw maja 22, 2008 17:28

no właśnie o to biega że centralke centralnego , wyzwala impuls minusowy z alarmu , podepnij probówke do kabla niebiesko - czarnego i do masy , następnie włącz alarm do otwierania klapy , jak zaświeci to masz tam plus , jeśli nie to wychodzi minus i wtedy musisz odwrócić bieguny przekażnikiem

kluuzi
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: kluuzi » czw maja 22, 2008 17:44

ok, to sprawdze ale juz po tym jak calosc zmontuje, narazie caly to on jest rozbebeszony :grin:

Obrazek

a ten przekaznik podlaczyc w ten sposob?? tj zolty idacy od alarmu do zoltego na przekazniku, tylko ze te dwa zielone maja isc przez ten czerwony idacy od stacyjki??i w takim wypadku gdzie podlaczyc bialy przewod, ((jestem zmieszany, wydawalo sie o wiele prostsze))

Obrazek
Ostatnio zmieniony czw maja 22, 2008 17:48 przez kluuzi, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
pekol
VW WLKP
Kontakt:

Post autor: pekol » czw maja 22, 2008 19:19

rozcinasz kabelek ideacy do rozrosznika..
podlaczasz do zielonych, bialy do masy bodajrze i zolty do alarmu

co do stacyjki to jezeli dobrze widze ze jest tam grubszy czerwony przewod to bedzie ta kostka od stacyjki :) i sprawdz czarny przewod :)

Obrazek
Służę pomocą z VAG

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”