za manetki MFA krzyczą 60, 70 PLNów...a za zwykłe 20

może jakoś się to da przerobić cy cóś

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Obstawiałbym zepsutą manetkę, ale ciekawi mnie ten spryskiwacz przy obracaniu kierownicą. Na początku sprawdziłbym przewody dochodzące do manetki - może są gdzieś przetarte? Jak wyeliminujesz zwarcie w wiązce przewodów - to zostanie Ci wymiana manetki. Nie wiem jak w MK2, ale w MK3 wymiana zajmuje mi kilkanaście minut (w wersji z poduchą dłużej) - na Twoim miejscu pokusiłbym się więc o pożyczenie sprawnej manetki, nawet bez MFA, od znajomego i założenie u Ciebie w celu wykrycia przyczyny.mtworus pisze:witam. Wycieraczki z przodu pracują cały czas...ta z tyłu to już w ogóle chodzi jak chce...jak kręcę kierą to spryskiwacz sie włącza....a jak wciskam reset MFA to przygasa oświetlenie zegarów (zwarcie w przełączniku czy gdzieś dalej może??)
Niekoniecznie. Czasem można taniej wyrwać. Popatrz tutaj :mtworus pisze:za manetki MFA krzyczą 60, 70 PLNów...a za zwykłe 20
sprawdzę wiązkę....i poszukam na pożyczkę manetkę ..nawet bez MFA...zobaczę co sie będzie działo...JayT pisze:Obstawiałbym zepsutą manetkę, ale ciekawi mnie ten spryskiwacz przy obracaniu kierownicą. Na początku sprawdziłbym przewody dochodzące do manetki - może są gdzieś przetarte? Jak wyeliminujesz zwarcie w wiązce przewodów - to zostanie Ci wymiana manetki. Nie wiem jak w MK2, ale w MK3 wymiana zajmuje mi kilkanaście minut (w wersji z poduchą dłużej) - na Twoim miejscu pokusiłbym się więc o pożyczenie sprawnej manetki, nawet bez MFA, od znajomego i założenie u Ciebie w celu wykrycia przyczyny.mtworus pisze:witam. Wycieraczki z przodu pracują cały czas...ta z tyłu to już w ogóle chodzi jak chce...jak kręcę kierą to spryskiwacz sie włącza....a jak wciskam reset MFA to przygasa oświetlenie zegarów (zwarcie w przełączniku czy gdzieś dalej może??)
Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot], Majestic-12 [Bot] i 85 gości