krótkotrwały spadek mocy w przedziale 120-140 km/h
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
krótkotrwały spadek mocy w przedziale 120-140 km/h
Witam. Mam taki problem. Kolega posiada Golfa 3, 1,9 TDI w wersji kombi rocznik 94. Na 5 biegu od 120 do 140 km/h występuję krótkotrwały spadek mocy auta (prędkość nie spada, obroty też nie) powyżej 140 wszystko jest już w porządku. Komputer nie wykazuje żadnego błędu. Macie pomysły skąd taka przyczyna.
Tomy
Witaj kolego Tomy46
Czy rozwiązałeś już ten problem ze spadkiem mocy? U mnie jest to samo na 5 biegu faktycznie w granicach 120-140, na niższych biegach też przy mocnym przyśpieszaniu w granicach 3300obr może więcej, nie zwróciłem uwagi, ale nie jestem pewny czy za każdym razem to występuje.
Może ktoś inny pomoże? i czy to faktycznie może być wina tego zaworu.
Auto nie bierze oleju, pali 5,5l w mieście, super przyśpiesza, wszystko wydaje się ok.
Czy rozwiązałeś już ten problem ze spadkiem mocy? U mnie jest to samo na 5 biegu faktycznie w granicach 120-140, na niższych biegach też przy mocnym przyśpieszaniu w granicach 3300obr może więcej, nie zwróciłem uwagi, ale nie jestem pewny czy za każdym razem to występuje.
Może ktoś inny pomoże? i czy to faktycznie może być wina tego zaworu.
Auto nie bierze oleju, pali 5,5l w mieście, super przyśpiesza, wszystko wydaje się ok.