Znajdź mi nówki Beru za 100 zł, a masz skrzynkę piwa ode mnie.sas_gti pisze:BERU ktore są wsadzane oryginalnie na pierwszy montaż tez ponizej 100 zł to nie wiem jaki jest sens kupowac sentecha.
Zakup przewodów, świec, łożysk przednich
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
no właśnie tylko kwestia za ile beru będę miał na miejscu, bo nie ukrywam że wolę to kupić u siebie, jak i świece, łożysko nie konieczniesas_gti pisze:trafiles dobre sentechi ale generalnie to nie są dobre kable, częste zwroty są jesli chodzi o sentecha
A skoro ten sentech kosztuje ponizej 100 zł i BERU ktore są wsadzane oryginalnie na pierwszy montaż tez ponizej 100 zł to nie wiem jaki jest sens kupowac sentecha.
Z beru nie ma problemow, z sentechiem bywają.
miałem juz problem z przewodami, bo po kupnie okazało się że były wadliwe i miały przebicie więc wole mieć do kogo pójść w razie reklamacji
cze
mam ten sam silnik i od tygodnia sekwencje ;> (super sprawa)
silnik troszke mi nierowno chodzi na wolnych i planuje wymiane swiec, kopuly i palca.
wiec powiem ci swiece to raczej NGK, kopula i palec BOSCH'a. do niedawna pracowalem w focie i kable ktore bym ci polecil to champion, bo nie mam odniesienia jak te beru sie sprawuja.
a lozyska to lepiej dorzuc kilka zl i wez SKF'a bo zadnych smieci nie warto montowac.. no chyba ze chcesz czesciej wymieniac.
silnik troszke mi nierowno chodzi na wolnych i planuje wymiane swiec, kopuly i palca.
wiec powiem ci swiece to raczej NGK, kopula i palec BOSCH'a. do niedawna pracowalem w focie i kable ktore bym ci polecil to champion, bo nie mam odniesienia jak te beru sie sprawuja.
a lozyska to lepiej dorzuc kilka zl i wez SKF'a bo zadnych smieci nie warto montowac.. no chyba ze chcesz czesciej wymieniac.
._\______
/____|___\____
|_(O)_|____(O)_|
black magic ...
/____|___\____
|_(O)_|____(O)_|
black magic ...
jutro biorę właśnie przewody chempion'a i świece ngk bo nie mieli dziś na staniehasek pisze:cze
kopułkę i palec zmieniałem na beru jakiś czas temu, sprawują sie lux
co do łożysk jak kasy starczy to wezmę te skf'y bo jednak każdy je poleca
Ostatnio zmieniony wt cze 03, 2008 22:40 przez azizi, łącznie zmieniany 1 raz.
no i dobra konfiguracja.. bedzie smigac.
a lozyska jesli chwilowo nie masz kasy a twoje jeszcze zyja i to wstrzymaj sie troszke i kup pozniej skf'y bo na tanie badziewka to szkoda kasy.
ps. a jak sie twoj ADY sprawuje na sekwie? jakie spalanie?
a lozyska jesli chwilowo nie masz kasy a twoje jeszcze zyja i to wstrzymaj sie troszke i kup pozniej skf'y bo na tanie badziewka to szkoda kasy.
._\______
/____|___\____
|_(O)_|____(O)_|
black magic ...
/____|___\____
|_(O)_|____(O)_|
black magic ...
właśnie chyba tak zrobię bo mam dużo wydatków i w gti zmieniam tylko te pierdoły a do cabrio pompkę teraz musiałem kupićhasek pisze:no i dobra konfiguracja.. bedzie smigac.
co do samego silnika i jazdy na sekwencji to po instalacji ok 2 lat temu miałem małe problemy ale to tak złośliwość rzeczy martwych, potem z miesiąc konfigurowania go tak aby jeździł ok i jest ok, jestem bardzo zadowolony i na pewno nie założył bym zwykłego gazu, co do samego spalania to nie ma tu żadnych rarytasów, tzn pali ok 2l więcej gazu w stosunku do benzyny, tak to już jest i tak będzie, więc bajki że sekwencja pali tyle co benzyna można sobie schować wiadomo gdzie
dodam może że autko jest w lux kondycji i na trasie przy prędkości ok 100km/h i 4 osobach w lato spaliło mi ok 6.4L benzyny wg kompa, także nie nażekam
co do osiągów bardzo zbliżone na gazie i benzynie, można powiedzieć że chyba prawie to samo, także warto w taką instalacje zainwestować
ja na zatankowanych 29L gazu robie tak od 270 do ostatnio (rekord) 330km w jeździe miasto/trasa
[ Dodano: Sro Cze 04, 2008 12:06 ]
no i zakupione