Pedal zrobil sie mieki i kiepsko hamuje.
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Forum Master
- Kontakt:
-
- Forum Master
- Kontakt:
@Kamilos 33
Takie przypadki są mi znane w różnych autkach i nie zależą od klocków.
Najczęściej ginie luz na popychaczu pompy jaki znajduje się między pompą a serwem.Pompa nie wraca do końca i płyn nie może się cofnąć a dodatkowo pod wpływem drgań w czasie jazdy samoczynnie dopompowuje - do blokady kół włącznie...Bywa że przyczyniają się do tego brudy z zużycia tłoczków gumowych.
Takie przypadki są mi znane w różnych autkach i nie zależą od klocków.
Najczęściej ginie luz na popychaczu pompy jaki znajduje się między pompą a serwem.Pompa nie wraca do końca i płyn nie może się cofnąć a dodatkowo pod wpływem drgań w czasie jazdy samoczynnie dopompowuje - do blokady kół włącznie...Bywa że przyczyniają się do tego brudy z zużycia tłoczków gumowych.
mojego auta jeszcze nie wyprodukowano...
-
- Forum Master
- Kontakt:
-
- Forum Master
- Kontakt:
No i poskładałem wszystko, i jak odpowietrzałem to było ok potem jeszcze odpowietrzałem na włączonym silniku (ktoś tam mi mówił że tak lepiej odpowietrzy)... i niespodzianka, zacząłem odpowietrzać drugie koło a tu samo powietrze, zgasiłem samochód i odpowietrzałem=płyn, odpaliłem=powietrze, więc na włączonym silniku po jakimś czasie pompuję mi powietrze, na zgaszonym jest normalnie ok....
-
- Forum Master
- Kontakt:
-
- Forum Master
- Kontakt:
-
- Forum Master
- Kontakt:
Tak, jak abs był podłączony oprócz tego silniczka co na fotce jest odłączony (bo jak podłącze silniczek to strasznie 'brzęczy' i podbija hamulec do góry i przy wciśnięciu hamulca ok 2cm koła praktycznie w miejscu stają-jest o wiele za czuły i jeszcze to brzęczenie silniczka) to waliło powietrzem w odpowietrznikach (zero płynu, samo powietrze), a jak odpiąłem wtyczkę od pompy tą szeroką z dużą ilością kabli to wszystko gra, przy włączonym silniku podaje normalnie płyn... tylko jak odpiąłem ten silniczek na pompie abs'u to też przez tydzień było ok...