Wlasnie szlag trafil moje sprzeglo..... Na dniach bede mial uzywana tarcze z dociskiem, tylko wymienic. Zamierzam to zrobic z Qmplem, problem tylko w tym ze jak na razie to robilismy sprzeglo tylko w maluchu. Prosze wiec o rady jak wysiacgac skrzynie w silniku 1.3, co i jak podsteplowac, moze jakies wasze patenty? mysle ze z waszymi radami pojdzie nam sprawniej.
A druga sprawa to to ze przy okazji wymienie sobie olej ze skrzyni. Tylko pytanie jakiego użyć i ile kosztuje, ile go wejdzie
[mk2] sprzeglo i skrzynia
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Re: [mk2] sprzeglo i skrzynia
Siemanko.b8tz pisze:Wlasnie szlag trafil moje sprzeglo..... Na dniach bede mial uzywana tarcze z dociskiem, tylko wymienic. Zamierzam to zrobic z Qmplem, problem tylko w tym ze jak na razie to robilismy sprzeglo tylko w maluchu. Prosze wiec o rady jak wysiacgac skrzynie w silniku 1.3, co i jak podsteplowac, moze jakies wasze patenty? mysle ze z waszymi radami pojdzie nam sprawniej.
A druga sprawa to to ze przy okazji wymienie sobie olej ze skrzyni. Tylko pytanie jakiego użyć i ile kosztuje, ile go wejdzie
Wejdz na stronke : http://golf2.prv.pl/ i w dziale PORADY odszukaj wymiana sprzegła/skrzyni biegów.
Masz tam ładnie opisane krok po kroku (wraz ze zdjęciami) co dokładnie trzeba robić...
Pozdrawiam i życzę owocnej pracy
- vasyl22
- Mały gagatek
- Kontakt:
Ja własnie miesiac temu wymienialem sprzegło kąpletne nowe docisk tarcza łożysko i olej tez najlepiej zalej olej arala pełny syntetyk no kosztuje troche 25 zł za pół litra a wchodzi dokładnie 2,2 litra ale opłaca sie jak nic nie bedziesz żałował godny polecenia a co do sprzegła to odkrec na poczatek sruby z przegłubów wewnetrznych cofnij połosie zeby ci nie wadziły musza sie poddac zacznij rozkrecac sruby górne jest ich troche odkrec nastepnie poduszke pod skrzynia i reszte srob co ja trzyma zacznij pozniej dolne sruby rozkrecac jezeli jez wszystko pozdejmujesz to nie wiem jak u ciebie ale ja musialem odkrecic ten przegłub wewnetrzny ze srodka bo przeszkadz przy koncowym wyjeciu skrzyni to jest lewy przegłub patrząc sie na silnik narka