Witam!
Kiedyś opisywałem objaw, jednak powrócę do niego bo się powtarza.
Nie ma znaczenia czy silnik ciepły czy zimny, czy mróz...czy letnia pogoda.
Raz jest 10 razy OK raz...odpala po 8 razie....nie ma reguły wiec ciezko zdiagnozowac na miejscu u mechanika (zwykle wtedy działa).
Objaw jest taki - wsiadam do auta np. zapalam swiatla i odpalam auto. Światła gasną słychac tylko PSTRYK i cisza...ponawiam to samo... w koncu odpala (rozrusznik kręci super) i ku mojemu zdziwieniu tylna wycieraczka przez sekundę działa. Kilka razy mialem akcje, ze po odpaleniu działała sama z 2 minuty...tak to zwykle jest pół obrotu i basta i zawsze towarzyszy to odpaleniu (wtedy kiedy za pierwszym razem nie załapie).
Czasem załapuje dopiero po 3-4 razie czasem gorzej.... zawsze slychac te pstryk i cisza...wyłącze za chwilę odpala idealnie.
Co to moze byc?? Automat rozrusznika??Jakis regulator napiecia? A moze cos w statyjce jest nie tak?
Próbowałem drugim kluczykiem to samo, kluczyk dociskam dokładnie, wkładanie wykładanie kluczyka ze stacyjki tez nic nie daje.
Dodam, ze akum jest nowy.
Pozdrawiam!
Czasem nie łapie rozrusznik
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Dokladnie tak jak pisales Automat rozrusznika....
Wyglada na to ze zawiesza sie i dlatego takie rzeczy sie dzieja....
Powiem ci ze moj kumpel jezdzi tak ponad rok... Powiedzial ze zmieni jak padnie i jak widac pada i pada. Dla mnie troche to nie madre bo uwazam ze kiedys ten automat nie cofnie mu sie i wtedy spali rozrusznik ale ...
Wyglada na to ze zawiesza sie i dlatego takie rzeczy sie dzieja....
Powiem ci ze moj kumpel jezdzi tak ponad rok... Powiedzial ze zmieni jak padnie i jak widac pada i pada. Dla mnie troche to nie madre bo uwazam ze kiedys ten automat nie cofnie mu sie i wtedy spali rozrusznik ale ...
http://motors-leicester.co.uk
K.P.J. Motors
Unit 8-9 Jarvis Street
LE3 5BN
Leicester
e-mail: [email protected]
Mobile: 07515651171
K.P.J. Motors
Unit 8-9 Jarvis Street
LE3 5BN
Leicester
e-mail: [email protected]