mam golfika 2 1,6 pn na gazniku 2ee pierburga, chce zmienic na 2e2, tulko pytanie, bo to wersja GL (ale skladak:/) czyli ma katalizator i komputer, czy duzo trzeba przerabiac zeby przelozyc gaznik? jestem w tym temacie zielony akurat i nie chce czegos spiep....;]
czy lepiej dac do mechanika? jak tak to ile moze to kosztowac? bo slyszalem ze na 2e2 jest lepsza praca silnika, tu na forum tez sporo takich postow wiec chce sprawdzic:) prosze o odpowiedz( i nie odsylanie do "szukaj" czy "google":P)
2ee na 2e2
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- Maćkooo
- Forumowy spamer :)
Tak ten silnik powinien posiadac katalizator oraz komputer sterujący gaznikiem. Powinien o ile ktos nie wzbogacił sie na sprzedaży katalizatora.gitsu pisze:czyli ma katalizator i komputer
Sądzę że niespecjalnie . Trochę roboty wiadomo będzie.gitsu pisze:czy duzo trzeba przerabiac zeby przelozyc gaznik?
Generalnie sprawny 2e2 potrafi służyć przez długie lata jeśli zadbamy o niego. Co do 2ee nie będę się wypowiadał bo na szczęscie go nie posiadałem.
Co da samej ceny to patrząc realnie choćby na Allegro gaźniki 2e2 do silnika 1,6 chodzą po 200 zł i więcej. . Sama naprawa to kupienie zestawu naprawczego i troche pomysłów w domowym zaciszu. Ogółem sądzę że można by całośc za 300 - 400 zł złożyć.
Ostatnio zmieniony czw lip 10, 2008 15:04 przez Maćkooo, łącznie zmieniany 1 raz.
Pomagają Tobie , pomagaj innym - pisz jak rozwiązałeś swój problem.
Zawsze do przodu :D
http://pl.youtube.com/watch?v=eT0MHN827hs&feature=related
Zawsze do przodu :D
http://pl.youtube.com/watch?v=eT0MHN827hs&feature=related
- Paweł Marek
- V.I.P.
gitsu, 2E2 czy 2EE to sa oba awaryjne gaźniki. Na kupno sprawnego 2E2 wydasz więcej niż na doprowadzenie swojego do stanu dobrego, chociaz jeśli masz talencik do drobnej mechaniki to uszkodzony 2E2 łatwiej doprowadzisz do dobrego stanu tanio lub za darmo.
Potrzebujesz inną podstawkę pod gaźnik (jakby lustrzane odbicie tej co masz)
kilka wężyków do ogrzewania gaźnika 2E2
kat można wywalić, chociaż są silniki na 2E2 z katalizatorem i jeśli dobrze go ustawisz to kat może trochę posłużyć
uproszczenie elektryki, czyli wywalenie komputera od 2EE i parę łatwych przeróbek.
Potrzebujesz inną podstawkę pod gaźnik (jakby lustrzane odbicie tej co masz)
kilka wężyków do ogrzewania gaźnika 2E2
kat można wywalić, chociaż są silniki na 2E2 z katalizatorem i jeśli dobrze go ustawisz to kat może trochę posłużyć
uproszczenie elektryki, czyli wywalenie komputera od 2EE i parę łatwych przeróbek.
Ostatnio zmieniony czw lip 10, 2008 16:31 przez Paweł Marek, łącznie zmieniany 1 raz.