Witam,
Mam taki problem, który bardzo mnie niepokoi, a mianowicie: od jakiegoś czasu słyszę wycie z prawej strony silnika patrząc od wewnątrz samochodu owy dźwięk występuje zarówno na biegu jałowym jak i przy jeździe na dowolnym biegu i wzmaga się wraz z dodawaniem gazu (większymi obrotami). Sprawdziłem czy nic nie wycieka z pompy wspomagania i czy jest płyn w zbiorniczku i wszystko jest prawidłowo. Wspomaganie nie chodzi ciężej (przynajmniej ja nic takiego nie odczuwam). Jedyne co mnie zaniepokoiło to niewielki luz na wale pompy wspomagania. Na co muszę jeszcze zwrócić uwagę. Silnik ABU 95r
Coś wyje z prawej strony silnika
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- Paweł Marek
- V.I.P.
i niepokój jest słuszny. Ja zwlekałem, doszło to zatarcia się łożyska z zastopowaniem wałka pompy, i wielkiego dymu zanim pasek się spalił. Na szczęście wystarczyła wymiana samego łożyska z simeringiem. Moja rada niezależnie od tego co ci huczy jeśli czujesz luz na pompie wspomy to ją szybciutko naprawiaj (100-120 zeta w serwisie)Ramund pisze:Jedyne co mnie zaniepokoiło to niewielki luz na wale pompy wspomagania.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
http://allegro.pl/item389019850_uszczel ... _pomp.htmlRamund pisze:ale w kolejnym sklepie udało mi się zamówić taki o rozmiarach 19,05 x 36 x 6,5 tylko nie wiem czy to dobry rozmiar, tak doradził mi sprzedawca.
Zagazowany KR już sprzedany :( , teraz jeżdzi się ABFem :) Abf czyli Abfahrt
Nad ranem:
-żona :gdzie byłeś mordo?!!
-on : na Fylypynach.
Nad ranem:
-żona :gdzie byłeś mordo?!!
-on : na Fylypynach.
Witam ,trochę się podepnę,w moim Golfie też coś wyło i po wymianie prawie wszystkich łożysk okazało się,że pod wpływem ciepła odkształca się osłona paska rozrządu i znak ustawczy (plastikowa strzałka) zaczyna ocierać o koło pasowe wałka powodując wycie.ale to tylko taka ciekawostka,choć warto zwrócić na to uwagę!!
Jak coś piszę to znaczy,że wiem (albo mi się wydaje)!