witam. chciałbym wymienić tarcze + klocki z przodu i z tylu w moim golfie - jednak nie mogę się zdecydować mimo wszystkich przeczytanych postów.
Rozważam takie komplety ->
1) Przód BREMBO (tarcze) + FERODO (klocki) // Tył Brembo (tarcze) + Ferodo (klocki) = ok 470zł
2) Przód BREMBO (tarcze) + FERODO (klocki) // Tył ATE (tarcze) + ATE (klocki) = ok 510
3) Przód Steinhof (tarcze) + Steinhof (klocki) // Tył Steinhof (tarcze) + Steinhof (klocki) = ok 260
3) komplet firmy LUCAS = ok 480zł
Problem tkwi w tym czy nie wiem czy warto płacić prawie 2 razy więcej za komplet 1 lub 2. Pytania na które chciałbym uzyskać odpowiedzi to :
1) czy słyszał / ma ktoś może tarcze+ klocki firmy Steinhof? Jak z ich ścieralnością, czy piszcza, ich skuteczność?
2) Który komplet byscie polecali - ewentualnie jakieś inne możliwości
3) czy opinie, o brembo, które ostatnio slyszalem - a mianowicie ze pogorszyła się ich jakość są prawdziwe? zakładał ktoś ostatnio taki komplet i wie o nim z własnego doświadczenia?
pozdrawiam i dzięki za odpowiedzi
ekonomia <-> jakość
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- aadasiek
- Forum Master
- Kontakt:
czesc
od jeżdżę na tarczach ATE Power Disc i klockach MASTER-SPORT z czujnikiem
http://moto.allegro.pl/item386529460_sp ... _iv_v.html
na początku troche klocki piszczały ale teraz to jest GIT
za tarcze zapłaciłem 280zł i klocki 48zł
od jeżdżę na tarczach ATE Power Disc i klockach MASTER-SPORT z czujnikiem
http://moto.allegro.pl/item386529460_sp ... _iv_v.html
na początku troche klocki piszczały ale teraz to jest GIT
za tarcze zapłaciłem 280zł i klocki 48zł
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Jesli chodzi o hamulce to chyba nie warto oszczedzac w koncu od nich zalezy Twoje i innych bezpieczenstwo.Bierz zestaw renomowanej firmy chociaz w przypadku Brembo jakosc ta pozostawia ostatnio sporo do zyczenia.To nie to Brembo co kiedys.Gdybym mial heble teraz zmieniac to wzialbym albo Lucasa (na temat ktorego ostatnio duzo dobrego slyszalem) albo ATE.
Było MK3 - obecnie w trakcie poszukiwań następcy...